Mig centenar de persones reivindiquen Rubí com a ciutat acollidora en el marc del Dia Mundial dels Refugiats

ARSI, Rubí ACull i Rubí Solidari han organitzat un acte a la plaça Pere Aguilera que ha comptat amb música, poesia i diversos parlaments

La plaça Pere Aguilera ha acollit l'acte de commemoració del Dia Mundial dels Refugiats
La plaça Pere Aguilera ha acollit l'acte de commemoració del Dia Mundial dels Refugiats | Marta Casas
Marta Casas / Carla Serra
21 de juny del 2019
Actualitzat a les 11:33h


La plaça Pere Aguilera ha acollit una acció coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, un acte en què al voltant de mig centenar de persones van poder escoltar els parlaments de persones voluntàries o refugiades. 

Les activitats, organitzades per Rubí Solidari, Rubí Acull i l'Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI), han tingut com a objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i denunciar la política de fronteres. En aquest sentit, Itziar Aguilar, de Rubí Acull, ha fet referència a la polèmica obertura del centre de menors estrangers no acompanyats a la ciutat i ha remarcat que "volem manifestar que aquesta gent necessita ajuda i que hi ha moltes entitats que estan a favor de l'acollida".

Una de les interventores ha estat Leila Errabiai, voluntària de l'ONG Human Appeal que fa 28 anys que es dedica a l'ajuda humanitària i d'emergència, així com a la integració de les persones refugiades en els països d'acollida. 

Errabiai ha explicat que els refugiats no són tan sols aquells que arriben de països en conflicte bèl·lic, sinó que ho són tots aqulles que arrisquen la seva vida per buscar una vida millor: "Són moltes situacions les que han fet que aquestes joves només contemplin una única opció, que és la d'arriscar la seva vida per sobreviure o morir en el camí". 

La voluntària ha fet un crit a totes aquelles persones que vulguin ajudar-los, sigui econòmicant o de boca en boca i també ha demanat a tota la ciutadania i, en especial, als refugiats que ja estan aquí "a ajudar a aquells que arriben a què s'integrin, sigui per aprendre la llengua o per conèixer la cultura. M'agradaria que tots siguem encara més humans, més empàtics i més solidaris".

L'acte del Dia Mundial dels Refugiats ha finalitzat amb música a càrrec del duo de blues Muddy Wine i el cantautor Pepo i amb poesia de la mà de Montse Flores i Josep Ramon Gregori.