ART

Finalitza l'exposició «Trastlab» amb una valoració molt positiva

El Caçador de Trastets, el director de la Biblioteca i els docents de les Escoles Verdes creuen que ha estat una molt bona iniciativa

per Redacció , 25 de juny de 2019 a les 18:00 |
Part de l'exposició | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Caçador de Trastets va cloure el passat dijous, 20 de juny, l'exposició que s'ha pogut veure durant tres mesos a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Una exposició on hi han col·laborat una trentena d'artistes de Rubí, i que ha ofert una visió problemàtica de les deixalles des del punt de vista artístic.

Segons ha explicat Javier Ruiz, el Caçador de Trastets, s'ha treballat en un projecte comú per lligar l'entitat, les activitats de la Biblioteca i els docents de Rubí: "Hem fet tallers a la biblioteca, alguna activitat amb les Escoles Verdes de Rubí, i hem aprofitat tot el que ja s'havia exposat a d'altres exposicions dels diversos artistes col·laboradors amb la idea d'exposar-ho tot de manera conjunta".


Una d'aquestes activitats a la biblioteca han estat els Bibliolabs, que durant sis mesos s'han transformat en els Trastlabs, on s'han fet tallers d'estampació, de dibuix, de fotografia i de stop-motion, amb l'objectiu, tal com ha explicat Adrià Martín, director de la Biblioteca, "crear espais de participació ciutadana tant artística, tecnològica com científica, i en aquest pas hem lligat la part pedagògica amb la sensibilització de la cura del medi urbà i natural amb la part de creació artística".

Martín també ha expressat la seva satisfacció per comptar amb projectes com el del Caçador de Trastets a la biblioteca: "Creiem que és una entitat molt arrelada a la ciutat que fa activitas pensades per la ciutadania i en el seu entorn, i que a més fomenta la participació de famílies i diferents col·lectius. I és un orgull poder tenir projectes com aquests a la biblioteca de Rubí que vol ser un centre cultural, social i d'accés al coneixement".


Finalment, pel què fa a les Escoles Verdes, la idea és que des dels centres educatius es fomenti l'esperit del Caçador de Trastets, per tal que tots els alumnes siguin conscients que cal tenir cura, estimar i cuidar el nostre entorn; i va semblar una idea lligar aquesta tasca de sensibilització amb la creativitat.

La cloenda de l'exposició va comptar amb un petit refrigeri per a tots els assistents, i música a càrrec de Sergi Estella i els seus instruments amb materials reciclats.

 

Participació