Aquest dijous comença la Festa Major de Rubí

La festa més esperada per tota la ciutadania rubinenca s'allargarà fins diumenge 30 de juny

Una de les activitats més esperades de la Festa Major és el IV Holi Dolly Rubí Festival
Una de les activitats més esperades de la Festa Major és el IV Holi Dolly Rubí Festival | Ajuntament de Rubí
Redacció
25 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:22h

La Festa Major de Rubí 2019 està a tocar! D'aquí a dos dies arrenquen les activitats de la festa que es duran a terme del dijous 27 al diumenge 30 de juny, omplint els carrers i places del nostre poble de vida, música, confeti i somriures. A més, enguany es commemoren 40 anys d'ajuntaments democràtics i de Ràdio Rubí.

Tots els concerts de Festa Major

L'actuació que obrirà els concerts de Festa Major, també emmarcats en el Rubí Random Music Festival, serà la de la Judit Neddermann & Dolo Beltrán, el dijous 27 de juny a La Sala. Mentrestant, a la plaça Doctor Guardiet se celebrarà el Rubisound amb les actuacions La señora de González, Che Sudaka i Pep's Show Boys. I com no podria ser d'una altra manera, l'Escardívol també s'omplirà amb els concerts de Suu, Buhos i Sixtus.

Divendres 28 de juny actuaran Tribade i Ladilla Rusa a la plaça Salvador Allende, coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTBI i sota el nom Piña Rock, Estrella Morente al Castell, i Sweet Califronia pujarà a l'escenari de l'Escardívol.

Dissabte 29 seran Los Brincos, Sabor de Gràcia i Los Diablos els que tocaran a la plaça Doctor Guardiet, i Tequila, La Unión i Versión Imposible a l'Escardívol en el marc de la nit golfa.

Per tancar la programació musical de la Festa Major, Aziza Brahim actuarà a la plaça Salvador Allende i DeMarco Flamenco al Castell el diumenge 30 de juny.

Altres activitats

A banda de la música, la ciutat s'omplirà de moltes altres activitats, entre les quals en destaca el Holi Dolly Rubí Festival que tindrà lloc divendres a partir de les 19 h a l'Escardívol i el rocòdrom, tirolina i futbolins que es farà a les tardes a la plaça Salvador Allende i als matins a l'antiga estació.

D'entre les actuacions de cultura popular de Rubí, cal destacar que l'actuació de l'Esbart Dansaire d'enguany servirà per celebrar el 50è aniversari del Ball de Gitanes de Rubí, així com la 37a Ballada de Gitanes al Carrer, que serà el dissabte 29 de juny. El Correfoc serà el divendres 28 de juny, mentre que els Gegants de Rubí faran una ballada el dissabte 29, el mateix dia que tindrà lloc la Diada Castellera amb els Castellers de Rubí i tres colles més.

Finalment, cal destacar el tradicional Piromusical que posa fi a la Festa Major de Rubí, i que serà el diumenge, 30 de juny a les 23 h.

Els punts més afluents de la ciutat durant aquesta festa són l'Escardívol, que acull la gran majoria d'actuacions musicals; l'illa de vianants, que s'omple de parades, menjar i diversió; i la Rambla del Ferrocarril, on es concentren una cinquantena d'activitats dedicades als infants i les famílies. A banda d'aquests, la plaça Salvador Allende serà el punt de trobada dels joves de la ciutat que podran gaudir de moltes activitats organitzades per Rubí Jove.

A banda d'aquestes són moltes més les activitats que omplen la programació de la Festa Major. Al web de l'Ajuntament de Rubí podreu consultar cadascun dels actes previstos al llarg d'aquests 4 dies.

Pregoner i cartell de la Festa Major 2019

El pregoner de la Festa Major d'enguany serà Carles Castillejo, atleta rubinenc i una de les figures esportives més destacades de la ciutat. La seva especialitat són les carreres de fons i el camp a través. Va ser campió d'Espanya en 5.000 m l'any 2004 i en 10.000 l'any 2009 i 2013. També va guanyar mitja marató l'any 2015 i la marató els anys 2011, 2014 i 2016. El pregó serà el dijous 27 de juny a les 20.30 h.

Com cada any, l'Ajuntament va donar l'oportunitat a tots els rubinencs i rubinenques de presentar-se al tradicional concurs de cartells. Així doncs, la guanyadora d'aquest any ha estat Mireia Oltra, de 27 anys, que ha elaborat un cartell amb dibuixos que recorden les activitats de la Festa Major de la ciutat.