Desarticulen un grup especialitzat en el cultiu i tràfic de marihuana al Vallès

Es van detenir deu persones veïns de Terrassa, Viladecavalls, Matadepera i Rubí

Cables del cultiu il·legal de marihuana.
Cables del cultiu il·legal de marihuana. | Mossos
Redacció
25 de juny del 2019
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa van detenir el dia 17 de juny vuit homes i una dona veïns de Terrassa, Viladecavalls, Rubí i Matadepera com a presumptes autors, en diferents graus de participació dels delictes de lesions, robatori amb violència i intimidació, organització criminal, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i amenaces a Vacarisses.

Els fets van succeir el matí del dia 30 de maig quan un home, mentre circulava amb el seu vehicle, va veure tres homes que podrien estar perseguint un altre amb pals pel bosc. Aquest home va alertar la Policia Local de Vacarisses que minuts després, en una zona boscosa prop del carrer de la Rasa, localitzava un home malferit.

Aquest home va confirmar que havia estat agredit per tres homes amb pals i pedres perquè es pensaven que anava a robar a la seva plantació de marihuana, li havien sostret el mòbil i havien fugit en dos vehicles. Els van localitzar i aturar i en l’escorcoll dels vehicles es van localitzar quatre pals i els conductors van ser detinguts pels delictes de lesions i robatori amb violència. La víctima va ser traslladada a l’hospital amb ferides i fractures diverses.

El dia 1 de juny, els dos detinguts, germans de 35 i 27 anys, veïns de Terrassa i amb diversos antecedents, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Paral·lelament agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van realitzar una inspecció pels voltants del lloc on va ser trobada la víctima i van localitzar una plantació de marihuana dins una casa al carrer de la Rasa de Vacarisses, que juntament amb altres proves determinants, van reforçar la hipòtesi que la víctima realment anés a robar dins la plantació i fos agredit pels propietaris en ser descobert.

Finalment, la investigació va concloure amb les detencions el dia 17 de juny de nou persones, com a integrants d’un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana. Els detinguts, vuit homes d’entre 57 i 27 anys i una dona de 56 anys, amb antecedents per fets similars i veïns de Terrassa, Viladecavalls, Matadepera i Rubí, se’ls investiga pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, amenaces, lesions i robatori amb violència en diferents graus de participació.

El dia 19 de juny els nou detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.