L'Espai Allende torna a acollir la Festa Major dels més joves

Diverses entitats ompliran els quatre dies de Festa Major de moltes activitats

Representants de les entitats que organitzen la Festa Major jove a l'Espai Allende
Representants de les entitats que organitzen la Festa Major jove a l'Espai Allende | Marta Casas
Redacció
26 de juny del 2019
Actualitzat a les 15:36h
L'Espai Allende, que ja fa quatre anys que s'instal·la per Festa Major a la plaça de Salvador Allende, tornarà a ser l'espai dedicat als joves i les entitats de Cooperació i LGTBI de la ciutat durant els quatre dies de la Festa.

Dijous, 27 de juny

A les 21.20h, ARKAM ha organitzat un monòleg - pregó, a càrrec d'Escena 13, que arrencarà després de l'oficial.

Després del monòleg, s'iniciarà el Piñarock, amb les actuacions de Xiclets Mutants de Vandellós II, Encefalika FM, Shake! i Cris Tiki Bang Bang DJ.

Entre actuació i actuació es projectaran els videoclips finalistes del concurs del Piñarock, i el que en resulti guanyador, podrà enregistrar un tema a l'estudi de gravació EM Estudi, de Terrassa. El jurat està composat pel músic Serginho, Elsa Ortuño (Betevé) i Irene (MetalHammer). Els finalistes son quatre grups de Sarrià de Ter, Terrassa i Barcelona.

Divendres, 28 de juny

Divendres serà el primer dia dels vermuts musicals del CRAC, amb el DJ Swing A Ling Sound System, entre les 12.30h i les 15h.

A la tarda, a partir de les 19.30h, la plaça aprofitarà l'avinentesa per celebrar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, la Rubí Pride Night, amb una nova edició dels Olimpic Gays que inclourà una cursa de talons, una prova de llençament de bosses de mà, una cursa d'unicorns i transaquagym.

A continuació, han explicat Kilian Domínguez i Liam Guzmán, del col·lectiu Prisma, hi haurà el festival Bollovisión, un karaoke on totes les cançons seran de temàtica LGTBI. Finalment, per tancar la nit, hi haurà dos concerts emmarcats en el RRandom: Tribade i Ladilla Rusa.

Dissabte, 29 de juny

Per dissabte, entre les 13h i les 15h, hi haurà un nou vermut musical del CRAC, aquest cop amb dos grups: El Glande de Schrödinger i Cuchilla y Diazepan.

A la nit, a partir de les 23h i fins les 05h, és el torn dels concerts organitzats per La SoniK, La SoniK takes the city. Els grups que tocaran seran La Gossa d'Era - un concert molt especial, ja que serà un dels darrers abans de retirar-se -, Cronopios, Bofirax i DK Brothers.

Diumenge, 30 de juny

El darrer dia de Festa Major servirà per anar escalfant motors per l'Infest, el Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak que se celebrarà els dies 12 i 13 de juliol.

A partir de les 10h, es projectaran quatre curtmetratges que es van veure l'any passat al Festival: el guanyador, el que va tenir el premi del públic, i dos més que han escollit des de l'organització. Com a novetat, Imanol Fernández, una de "les cuques" de l'Infest va avançar que durant el Festival s'instal·larà un "mercadal dels horrors", i que es presentarà un videojoc elaborat per rubinencs.

Cooking Mix, dissabte i diumenge

Els vespres de dissabte i diumenge, la plaça podrà gaudir de la proposta gastronòmica i cultural que organitzen les entitats de comunitats senegaleses Mandegane, Karambenor di Kassafor, ACSOT i ACSPROSC.

Crida a la solidaritat amb la població refugiada de Velika Kladusa

Lídia Ferraz (ARKAM) i Elisabet Chavarría (CRAC) han explicat que enguany, tothom qui ho vulgui podrà fer un donatiu (a 0,50€ per copa que se serveixi) per recaptar diners per fer arribar un contenidor amb menjar a la població bosniana de Velika Kladusa.

A Velika Kladusa hi viuen un miler de persones refugiades, i l'any passat el CRAC ja va ser un punt de recollida de roba d'abric. Aquest any, han optat per recaptar els diners que costa fer arribar aquest contenidor, 1.800€.

En cas que s'excedís aquesta quantitat de diners, la resta es destinaria a la plataforma local Rubí Acull.