Unió de Pagesos protesta contra la prohibició de la sega

Han convocat una aturada de recol·lectores i tractors

Aturada de tractors i recol·lectores a la urbanització de can Costa, a Rubí
Aturada de tractors i recol·lectores a la urbanització de can Costa, a Rubí | Unió de Pagesos
Redacció
28 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:58h
Davant l'anunci del Govern de la Generalitat de prohibir la sega durant 48 hores per l'alt risc d'incendi, la Unió de Pagesos ha convocat aquest migdia una acció de protesta contra aquesta mesura.

El sindicat considera que aquesta decisió és arbitrària i lamenta que s'hagi pres sense el consens del sector agrari, ja que considera que és un menyspreu cap als professionals del sector.

En un comunicat, la Unió de pagesos assegura que "no té cap sentit aplicar una mesura homogènia en un territori tant vast i amb tantes diferències com és el català", i denuncia "les importants pèrdues econòmiques que es poden derivar del fet d’ajornar la recollida als camps en unes dates clau per al sector com són les actuals".

Com a mesura de protesta davant d’aquesta decisió, que ha generat rebuig i indignació dins de la professió, el sindicat ha realitzat una acció de protesta que ha consistit en fer una aturada de màquines de segar i tractors als vorals de les carreteres catalanes entre les 14h i les 15h.

A Rubí, s'ha pogut veure una segadora i un tractor aturats al voral de la carretera de Castellbisbal a Terrassa, a la urbanització de Can Costa.

Tot i el rebuig a la mesura anunciada ahir pel Govern, Unió de Pagesos entén l'excepcionalitat de la situació, i es posa al servei dels equips d'emergència per col·laborar sempre que sigui necessari en les tasques de lluita contra el foc.