Tallers, un sopar i un concert per donar la benvinguda als infants saharauis

Demà arriben a passar unes «Vacances en pau» a Rubí acollits per cinc famílies

Redacció
04 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:16h
Rubí ja està a punt per rebre els cinc infants saharauis que viuran a la nostra ciutat durant l'estiu, acollits per famílies locals. De fet, s'ha preparat una gran festa per donar-los la benvinguda, que tindrà lloc demà a partir de les 17h a la plaça del Doctor Pearson.

La festa, organitzada per Rubí Solidari, inclourà diversos tallers que es podran fer durant tota la tarda: tatuatges de henna, estampació de samarretes i veure una plantada de haimes - les tendes dels pobles nòmades del desert del Nord d'Àfrica -, tot plegat acompanyat per d'una exposició fotogràfica i el passi d'un documental.

A les 20.30h hi haurà un sopar popular a base de cuscús, i la festa es clourà amb l'actuació del grup Mocasines, a les 22.30h.

Els nens i les nenes del Sàhara Occidental són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaços de solucionar.

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies acollidores que se sumen al projecte es fan càrrec durant dos mesos d’aquests infants, als quals els ofereixen la possibilitat de sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals i, a la vegada, realitzar diverses revisions mèdiques.