Moisés Rodríguez acusa l'oposició d'estar «paralitzant la ciutat»

El portaveu socialista carrega especialment contra el líder de l'oposició, Xavier Corbera (ERC)

Moisés Rodríguez, portaveu del Govern municipal i del grup municipal socialista
Moisés Rodríguez, portaveu del Govern municipal i del grup municipal socialista | Marta Casas
Redacció
05 de juliol del 2019
Actualitzat el 08 de juliol a les 10:38h
El portaveu del Govern i del grup municipal socialista, Moisés Rodríguez, ha realitzat aquest matí unes dures declaracions criticant el paper que està tenint l'oposició en les negociacions de cara al Ple del cartipàs.

Després de molts dies de rumors diversos, i de la proposta anunciada per Xavier Corbera, portaveu d'ERC, de sumar forces amb tota l'oposició per condicionar les decisions del Govern, Rodríguez ha manifestat sentir "sorpresa". "Sorpresa que ve d'un període preelectoral en què hi va haver una voluntat barroera de paralitzar la ciutat", ha dit, i ha afegit que "l'oposició encara no s'ha despertat i no ha assumit els resultats electorals".

Així, Rodríguez considera que "tothom ha d'assumir el paper que li ha donat la ciutadania, i cadascú des del seu paper ha d'actuar amb responsabilitat per deixar començar a funcionar tots els serveis". En aquest sentit, ha anunciat que el Govern municipal portarà la proposta de cartipàs - que inclouen les retribucions i el personal eventual - al Ple la setmana que ve, previsiblement dijous.

Dures crítiques a Xavier Corbera, el cap de l'oposició

Moisés Rodríguez ha estat especialment crític amb el líder de l'oposició, Xavier Corbera, ja que considera que "que vulgui aglutinar tota una oposició per posar-la en contra d'una nova configuració del cartipàs sorprèn, perquè alhora s'està demanant justícia retributiva", i l'ha acusat d'haver cobrat, durant el mandat anterior, uns 1.800€ al mes "per assistir un cop al mes al Ple i a unes Comissions Informatives a les quals no ha anat". "Deu ser perquè no hi ha vídeo en streaming", ha ironitzat.

A més, ha lamentat que, en referència a les converses que estan mantenint amb totes les forces de l'oposició per les retribucions, "es posin en qüestió unes retribucions d'unes persones amb unes responsabilitats tan grans com gestionar una ciutat de 80.000 habitants i un pressupost de 80 milions d'euros i molts serveis per oferir a la ciutadania".

Malgrat tot, Rodríguez ha reiterat la seva voluntat de portar el cartipàs a Ple la setmana vinent, per tal que "la ciutat pugui tornar a posar-se en marxa, ja que és la nostra responsabilitat com a Govern", i malgrat les dificultats que està posant l'oposició.

Dificultats, per cert, que arrosseguen des que treballen amb un pressupost prorrogat, ja que han hagut de fer "malabarismes" per continuar oferint activitats i serveis.

Les xifres del cartipàs, un misteri

Pocs dies després del Ple de constitució de l'Ajuntament, van sorgir els primers rumors, i també algunes afirmacions a les xarxes socials, que asseguraven que el Govern volia fer una pujada desorbitada dels seus sous.

Respecte a la proposta concreta de retribucions que presentarà el Govern i l’estat de les converses amb els grups de l’oposició, Moisés Rodríguez no ha volgut detalls sobre les xifres concretes, però sí que ha explicat que no es tracta només de les retribucions – que ha reconegut que, en alguns casos, pugen en diverses quantitats – sinó de delegació de competències al Ple, o criteris diversos a l’hora d’entendre la proporcionalitat de les dedicacions.

Moisés Rodríguez, però, no ha volgut parlar de xifres concretes, ja que encara estan en fase de negociació amb la resta de grups municipals, però sí que ha explicat que l'oposició no només posa dificultats amb les retribucions - que ha reconegut que, en alguns casos, sí que pujaran en diverses quantitats - sinó també de delegacions de competències al Ple, o criteris diversos a l'hora d'entendre la proporcionalitat de les dedicacions.

La proposta que presentarà el Govern pel què fa a retribucions, respon a la voluntat de "posar en valor la responsabilitat de les persones que ocupen un lloc a la institució en un Ajuntament que vol transformar la ciutat".