La UAB, entre les 200 millors universitats del món

Així ho marca el rànquing de l’Academic Ranking of World Universities (ARWU)

NacióDigital
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:08h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està entre los 200 millors del món, en 21 de les 38 matèries avaluades. Així ho ha marcat el rànquing de Xangai, l’Academic Ranking of World Universities (ARWU) que elabora la Universitat Jiao Tong de la ciutat xinesa.

L’àmbit de la docència i la recerca en veterinària de la UAB ha pujat una posició i s’ha situat en el vuitè lloc mundial en l’edició de 2019. A més, apareix entre les 51 i 75 millors universitats en l’àmbit de la geografia; entre la posició 76 i la 100 en ciències agrícoles, economia i biotecnologia; entre les posicions 101 i 150 en física, ecologia, oceanografia, nanotecnologia, enginyeria ambiental, biologia humana, sociologia i ciències polítiques; i s'ha classificat entre les posicions 151 i 200 en química, ciències de l’atmosfera, enginyeria de materials, enginyeria energètica, enginyeria dels aliments, infermeria, tecnologia mèdica, farmacologia i ciències de l’administració pública.

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003 i considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat.