El grup de compra agregada d'energia de Rubí creix fins als 91 punts de subministrament

Les empreses i comerços que formen part del grup han adquirit energia d’origen renovable amb un estalvi de fins al 4% sobre el preu de mercat

Compra agregada
Compra agregada | Ajuntament de Rubí
Redacció
08 de juliol del 2019
El grup de compra agregada d’energia de Rubí, una iniciativa de Rubí Brilla, ha celebrat aquesta setmana la licitació electrònica per a la compra conjunta d’energia per al període comprès entre el mes de juliol de 2019 i el juliol de 2020. Totes les empreses i comerços de la ciutat que l’any passat van ser pioners en la compra d’energia conjunta seguiran obtenint l’energia a través del mateix mètode. A més, aquest any el grup ha crescut dels 78 punts de subministrament de l’any passat als 91 actuals i de les 39 empreses que finalment van signar amb les comercialitzadores l’any passat a les 62 que s’hi han compromès aquest any.

Com l’any passat, són dues comercialitzadores de proximitat les que han guanyat la subhasta: adeinnova i Electra Caldense. Els preus aconseguits representen un estalvi de fins al 4% sobre els preus de mercat. A més, el grup de compra agregada d’energia ha rebaixat  també els preus de sortida de la subhasta en un 2,6% de mitjana i, en la modalitat de preu indexat, s’ha rebaixat més del 18% sobre el marge de comercial.

La creació del grup i el procés de subhasta manté un plec de clàusules que garanteix que les empreses tindran energia 100% d’origen renovable, millor preu i condicions de contracte i també que rebran suport de la subministradora per implementar instal·lacions d’autoconsum solar.

La subhasta electrònica d’energia s’ha gestionat a través de l’empresa Energroc.