Mª Carmen Cebrián, Rafael Güeto (PSC) i Montse Soler (ERC) seran consellers comarcals el 19 de juliol

Roberto Martín (Cs) és primer suplent, i Ànnia García i Pau Navarro (ECG) son quart i primer suplents respectivament

Redacció
08 de juliol del 2019
El Consell Comarcal del Vallès Occidental
El Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
El mandat 2019 - 2023 comptarà amb tres regidors rubinencs al Consell Comarcal. Les eleccions municipals han configurat també la composició de l'ens comarcal, on ha tornat a guanyar el PSC, ampliant el nombre de consellers de 9 a 12.

Durant el mandat 2015 - 2019, el PSC va comptar amb un regidor rubinenc com a conseller comarcal, Rafael Güeto. Per a l'actual mandat, els socialistes han escollit Mª Carmen Cebrián i novament Rafael Güeto per ocupar un seient a l'ens comarcal.

Pel què fa a ERC, el 2015 no va designar cap regidor o regidora de Rubí, però en canvi aquest mandat, Montse Soler, la número 2 de la llista, sí que formarà part de l'ens, tal com ha confirmat el partit a RubiTV.cat.

Junts per Catalunya, que ha perdut un conseller, va tenir representació rubinenca el 2015, com a PDeCAT, de la mà de Víctor Puig, que enguany ja no és regidor a Rubí. Junts per Rubí, a més, no va obtenir representació a l'Ajuntament el passat 26 de maig.

Ciutadans no va tenir cap representant rubinenc al Consell el mandat passat, i no sembla que n'hagi de tenir cap en el present, de moment d'entrada; segons ha explicat a RubiTV.cat el seu cap de llista, Roberto Martín, que sí que figura com a primer suplent.

El grup on s'emmarca l'AUP, la CUP-Amunt, ha perdut representació al Consell Comarcal, i si bé durant el mandat 2015 - 2019 va comptar amb un conseller de Rubí, Jordi Muntan, durant els quatre anys, en el present mandat Betlem Cañizar no ocuparà cap seient a l'ens comarcal, ni tampoc serà suplent.

L'Entesa, ara En Comú Podem (En Comú Guanyem al Consell Comarcal), que també ha perdut representació, tampoc comptarà amb cap conseller o consellera rubinenca d'entrada, tot i que Ànnia Garcia i Pau Navarro figuren com a suplents. El mandat passat, Ramon Capolat ho va ser fins que va deixar la seva acta de regidor, i no el va substituir ningú de Rubí.

Finalment, el PP només té un conseller comarcal, però a nivell local s'han quedat sense representació.