L'exposició «El Caminant Lunar» commemora els 50 anys de l'arribada de l'Home a la Lluna

L'Associació d'Amics de l'Astronomia ofereix a la ciutadania un recull de material del llançament de la nau Apollo 11 a l'espai

L'exposició que commemora l'arribada de l'Home a la Lluna es pot visitar a la biblioteca
L'exposició que commemora l'arribada de l'Home a la Lluna es pot visitar a la biblioteca | Cedida
Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:42h
L'Associació d'Amics de l'Astronomia, TRI-A Rubí, ha inaugurat aquest dilluns l'exposició El Caminant Lunar a la biblioteca municipal de Rubí, una mostra que vol commemorar els 50 anys de l'arribada de l'Home a la Lluna. 

La nau Apollo 11 va ser enviada a l'espai el 16 de juliol de 1969 pel coet Saturn V amb els astronautes Neil Armstrong, Adwin "Buzz" Aldrin i Michael Collins, els primers humans que van trepitjar la superfície lunar. 50 anys després d'aquest important esdeveniment, l'associació rubinenca ha preparat una mostra amb llibres, informes, cartells informatius, recreacions artístiques i vídeos sobre aquest fet. 

Durant la inauguració s'han comentat algunes de les extenses evidències que tomben les teories de la conspiració, que asseguren no haver arribat mai a la Lluna, teories de les quals s'hi pot trobar la resposta al llarg de la mostra.

A més, en el mateix espai estan exposats els punts de llibre del concurs per a infants que organitza la biblioteca i que, enguany, ha tingut com a temàtica l'arribada de l'Home a la Lluna.  

L'exposició de caràcter divulgatiu es podrà visitar fins a finals d'agost i el pròxim dimarts, 16 de juliol, es projectarà, a les 19 h, la pel·lícula First Man, sobre la biografia de Neil Armstrong, coincidint amb el dia de llançament de l'Apollo 11.

D'altra banda, l'entitat continua organitzant tots els divendres a les 21.30 h a l'Ateneu sessions d'observació astronòmiques nocturnes gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.