Els Castellers de Rubí actuen a la Diada Itinerant de la Jove de Vilafranca

Els rubinencs només van poder portar castells de 5 a plaça

Pilar de 4 dels Castellers de Rubí a Vilafranca
Pilar de 4 dels Castellers de Rubí a Vilafranca | Castellers de Rubí
Redacció
15 de juliol del 2019
Actualitzat el 16 de juliol a les 10:34h
Nova sortida dels Castellers de Rubí aquest cap de setmana, en aquesta ocasió a Vilafranca, una de les poblacions castelleres més importants de Catalunya. Els rubinencs van compartir plaça amb la colla amfitriona, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, i els Castellers de Gavà.

Els Castellers de Rubí van realitzar una actuació modesta però que els serveix per mantenir la forma i el ritme, i anar assajant construccions a les quals podran anar afegint un pis més.

Així, després d'entrar a plaça amb un pilar de 4, van descarregar un 3 de 5 amb l'agulla, una torre de 5 i un 3 de 5, per acabar amb un pilar de 3 aixecat per sota i dos pilars de 3.

Per la seva banda la Colla Jove Xiquets de Vilafranca va iniciar l'actuació amb un pilar de 4 que van dedicar a un casteller de la colla, en Jaume, que es troba lluitant contra una malaltia. En primera ronda van descarregar un 3 de 6, mentre que en segona ronda van descarregar un 4 de 6 després d'haver de desmuntar un intent de torre de 6 i un de 4 de 6. En tercera ronda, van descarregar la torre de 6 i per tancar, van realitzar 2 pilars de 4 simultanis.

Finalment, els Castellers de Gavà van obrir l'actuació amb un pilar de 4, i en primera ronda van realitzar un 3 de 6 amb l'agulla, i un 3 de 6 en la segona. En la tercera van intentar dues vegades la torre de 6, però van haver de desmuntar els dos intents. Per acabar, van realitzar un pilar de 4.

Atès que molts castellers de Rubí es troben de vacances, aquest dilluns i el proper, 22 de juliol, la colla no realitzarà els assajos habituals, tot i que sí que mantindran els dels divendres 19 i 26.