Avís per pluja intensa a bona part de Catalunya

Es concentrarà a la tarda

Núvols de tempesta sobre Sabadell
Núvols de tempesta sobre Sabadell | Albert Segura
NacióDigital
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:36h
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres fins a migdia és possible alguna precipitació feble i aïllada a la meitat oest. A partir de llavors s'esperen ruixats i xàfecs a punts de muntanya de la meitat nord, que al llarg de la tarda i vespre podran afectar àrees properes, i també en són possible entorn el massís del Port. Durant el vespre és probable que les precipitacions arribin al nord de Ponent. Els xàfecs seran d'intensitat entre feble i moderada o localment forta. Sovint aniran acompanyats de tempesta i és probable que localment de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants o localment abundants.

Fins a migdia és possible alguna precipitació feble i aïllada a la meitat oest. A partir de llavors s'esperen ruixats i xàfecs a punts de muntanya de la meitat nord, que al llarg de la tarda i vespre podran afectar àrees properes, i també en són possible entorn el massís del Port. Durant el vespre és probable que les precipitacions arribin al nord de Ponent. Els xàfecs seran d'intensitat entre feble i moderada o localment forta. Sovint aniran acompanyats de tempesta i és probable que localment de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants o localment abundants.

La temperatura mínima pujarà lleugerament arreu, si bé l'ascens serà localment moderat al terç oest. Es mourà entre 11 i 16 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre 16 i 21 ºC a la depressió Central, al prelitoral i al litoral nord i entre 18 i 23 ºC a la resta del litoral. La temperatura màxima es mantindrà semblant i oscil·larà entre 26 i 31 ºC al Pirineu i al litoral i entre 28 i 33 ºC a la resta.