Els llogaters de Sant Jordi Parc decideixen no assumir les pujades abusives del lloguer

El Sindicat de Llogaters de Rubí seguirà organitzant accions, entre d'elles una vaga de lloguer

per RubiTV.cat , 10 de gener de 2019 a les 18:00 |
Edificis del barri afectat per les pujades del lloguer | Sindicat del Lloguer de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mes passat, el Sindicat de Llogaters de Rubí va organitzar una gran assemblea amb la finalitat de reunir diverses propostes per fer front a les pujades abusives de lloguer imposades pels fons voltors de Goldman Sachs o Mediasil. Finalment es va acordar que donarien a l'empresa fins al dia 7 de gener per seure a negociar, però davant del silenci per part dels propietaris han decidit plantar-se. 

Els veïns i veïnes del barri afectat, Sant Jordi Parc, no assumiran els increments abusius als quals s'enfronten, entre 40% i el 100% del preu dels lloguers. A partir d'ara pagaran per gir postal el lloguer i seguiran pagant el que pagaven fins el dia d'avui.


Concretament ja hi ha tres famílies afectades entre els tres blocs, a les quals els va vèncer el contracte el 31 de desembre, però aquesta situació s'ampliarà a les setanta famílies de Sant Jordi Parc que es troben en perill de desnonament.
 Durant aquests dies el Sindicat de Llogaters ha mantingut converses amb l'Ajuntament de Rubí per buscar solucions a aquest problema, però ni tan sols l'Ajuntament ha pogut contactar amb els propietaris d'aquests habitatges. Per altra banda, tampoc han rebut resposta de l'agència d'habitatge en qüestió i, per tant, faran arribar per correu electrònic un comunicat per tal de fer-los saber que no acceptaran la pujada del preu del lloguer fins que no s'asseguin a negociar. 

Carlos Águila, portaveu del Sindicat del Lloguer de Rubí, assegura que fins que no es doni aquesta situació seguiran organitzant accions de forma coordinada amb tots els blocs que tenen propietat a aquesta empresa i amb el Sindicat de Lloguer de Barcelona, i iniciaran una vaga de lloguer.

El Sindicat del Lloguer de la nostra ciutat considera que aquest cas s'ha de donar a conèixer. a arreu. És per aquest motiu que demà, divendres, gravaran un reportatge que s'emetrà dilluns vinent al programa Els matins de TV3 a partir de les 8 h.

 

 

Participació