Veïns per Rubí vol millorar la planificació davant les onades de calor

També presentaran una moció perquè Rubí s'integri a la Xarxa de Municipis LGTBI

Veïns per Rubí demana l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI
Veïns per Rubí demana l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI | Marta Casas
Redacció
17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:53h
Veïns per Rubí presentarà dues mocions al primer ple ordinari del mandat 2019 – 2023.
 
La primera parla sobre les onades de calor, que hem patit aquest any i que “cada cop seran més freqüents i més intenses”, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.
 
El portaveu de la formació, Antoni Garcia, ha explicat que amb aquesta moció pretén que des de l’Ajuntament s’estableixi un protocol per tal de fer front a les futuribles onades de calor.
 
Entre d’altres accions, el protocol hauria de garantir l’accés lliure a les piscines municipals en el seu horari habitual – tal com van fer els municipis veïns Terrassa, Sabadell i Sant Cugat –, “sempre respectant l’aforament màxim”; posar a disposició dels veïns totes les instal·lacions municipals que disposin de climatització, també organitzant-hi activitats de dinamització; i intensificar el control dels casos de persones especialment vulnerables.
 
Per Garcia, a més, un aspecte molt important d’aquest protocol és “que s’actuï des del primer dia de la declaració de l’onada de calor”, i que se’n faci una comunicació adequada.
 
L’altra moció que presentarà Veïns per Rubí al primer ple serà perquè la ciutat de Rubí quedi adherida a la Xarxa de Municipis LGTBI, per impulsar polítiques públiques de respecte, reconeixement i defensa d’aquest col·lectiu de persones.
 
Així, en el document marc de la Xarxa de Municipis LGTBI, creat a Cerdanyola l’any 2016 i del qual formen part municipis com Terrassa, Sabadell, Barberà o Santa Coloma, s’estableixen unes directrius i uns objectius que tots els municipis adherits haurien de complir.
 
Cristian Ruiz, membre de Veïns per Rubí, ha recordat que una de les seves propostes del programa electoral era la creació d’una Regidoria LGTBIQ+, o bé establir aquestes competències a la regidoria de Serveis Socials, un dels acords que també proposen a la moció.