Marea Blanca mostra el seu suport al comitè d'empresa de MútuaTerrassa per la saturació a les urgències

Proposen la creació d'un centre d'urgències d'atenció primària per descongestionar les esperes

Protesta de la Marea Blanca a les portes de la Mútua Terrassa.
Protesta de la Marea Blanca a les portes de la Mútua Terrassa. | Anna Mira
Redacció
22 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:33h
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa (PDSPT) Marea Blanca ha fet públic un comunicat on expressa el seu suport al comitè d'empresa de MútuaTerrassa en relació a la situació de saturació de les urgències.

Consideren que la manca de personal, l'amuntegament als passadissos, la permanència durant dies al servei d'urgències per manca de drenatge a les plantes d'hospitalització són una constant que es repeteix any rere any, que vulnera el dret a l'intimidat i fa més probables i freqüents les errades mèdiques.

Fa mesos que la PDSPT Marea Blanca denuncia les llargues llistes d'espera que es registren a la ciutat i que estan per sobre de la mitjana catalana. "Els temps d'espera per ser visitat pel metge de capçalera és de més de 20/35 dies", el temps d'espera per la Clínica del Dolor més d'1,5 anys", asseguren en el comunicat.

La plataforma proposa la creació d'un CUAP (centre d'urgències d'atenció primària) que "alleugeria les urgències hospitalàries" i denuncia l'augment de la sanitat privada a la ciutat.