El govern municipal portarà a aprovació al ple municipal de dijous els pressupostos 2019

La proposta del pressupost és de 84,2 milions d’euros, gairebé 5 milions més que al 2018

L'Ajuntament de Rubí, amb les banderes a mig pal.
L'Ajuntament de Rubí, amb les banderes a mig pal. | Ajuntament de Rubí
Redacció
24 de juliol del 2019
Actualitzat el 25 de juliol a les 9:15h
L'alcaldessa Ana María Martínez ha presentat aquest dimarts la proposta dels pressupostos 2019 i ha assegurat que les prioritats d'aquests comptes són les persones i l'espai públic. Es tracta d'una proposta de 84,2 milions d'euros, gairebé 5 milions més que al 2018, que, segons ha explicat Martínez, s'ha acordat amb En Comú Podem (ECP), tal com havien pactat.   

L’alcaldessa ha reiterat les prioritats d'aquest mandat i ha destacat que, una vegada més, l'àrea de Serveis a les Persones és una de les més importants dins el pressupost amb 21 milions d'euros, el 25% del total. Algunes de les accions en aquesta àrea són l'ampliació de la seva dotació en polítiques d'habitatge, així com reactiva la societat municipal Proursa com a eina de promoció d'habitatge social. De la mateixa manera, també s’incrementa el pressupost destinat a polítiques d’igualtat.

Aquí també inclouen les ajudes i subvencions a persones i entitats i es mantenen els increments aplicats en anys anteriors a la partida de transport públic, amb l’horitzó final que aquest esdevingui gratuït per a la ciutadania el 2020, així com els 110 mil euros destinats a ajuts per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Però l'àrea que s'emporta el pressupost més elevat és Serveis Territorials amb prop de 29 milions d'euros. D'una banda destinaran 2 milions d'euros a pavimentació de les vies públiques, eliminació de residus i neteja viària per millorar l'espai públic. D'altra banda donaran suport a les empreses i faran accions de millora a les zones industrials del municipi i destinaran una partida per actuar en algunes instal·lacions esportives i culturals: construcció de la coberta de la tribuna del camp de l’Olímpic Can Fatjó, ampliació del pavelló de La Llana i de la zona esportiva de Cova Solera, canvi de gespa del camp de futbol de la Unió Esportiva Rubí i adequació de l’Antiga Estació com a espai expositiu.

Finalment, Martínez ha parlat d'un increment per a la dotació de quinze nous policies locals i la contractació de quatre tècnics d’obres amb l’objectiu de garantir l’execució del Pla d’inversions financerament sostenible de 2019.