Totes les mocions que es presentaran al ple del mes de juliol

L'AUP i Cs presenten una moció, mentre que En Comú Podem i Veïns per Rubí, dues cadascun

Imatge del ple de Rubí
Imatge del ple de Rubí | Carla Serra
Redacció
24 de juliol del 2019
El ple d'aquest dijous serà el primer ple ordinari del mandat 2019 - 2023, abans de marxar de vacances. El tema més important que es portarà a aprovació seran els Pressupostos de 2019, que passaran e

En la part de control, es presentaran sis mocions: una de l'AUP, dues de Veïns per Rubí, una de Ciutadans i dues més d'En Comú Podem.

L'AUP demana la l'actualització del Reglament Orgànic Municipal i el desplegament del Reglament de Participació Ciutadana

L'Alternativa d'Unitat Popular portarà al Ple una moció que és una continuïtat de la que ja va presentar la formació l'any 2018, per tal que es reprenguin els treballs d'actualització del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i de desplegament del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) en un termini de 3 mesos.

Aquesta reglamentació de la participació ciutadana és obligatòria en ciutats de més de 75.000 habitants, i l'actualització del ROM és imprescindible per poder organitzar els consells territorials, de ciutat i sectorials. A més, es demana que es recullin els aspectes que van aportar els grups municipals d'ERC, AUP, ICV, CDC i VR el desembre de 2016.

Veïns per Rubí demanarà l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI i que s'estableixi un protocol per fer front a les onades de calor

La formació d'independents presentarà dues mocions a aquest ple, una per demanar que Rubí s'adhereixi a la Xarxa de Municipis LGTBI per impulsar polítiques públiques de respecte, reconeixement i defensa d’aquest col·lectiu de persones.

En l'altra moció, que demana que s'estableixi un protocol per fer front a les onades de calor, es proposa, entre d'altres mesures, que la piscina pública de Rubí sigui de lliure accés quan es produeixi una situació de calor extrema, i que es tingui una especial cura dels col·lectius més vulnerables.

Les dones, protagonistes de les mocions que presenta En Comú Podem en el primer ple

Els comuns també presenten dues mocions en el primer ple, que tenen com a protagonistes les dones en general, i una dona en concret, Neus Català.

La primera moció demana que l'Ajuntament faci servir els dos cognoms en les comunicacions institucionals, per exemple en els títols de l'streaming durant les retransmissions del ple, en els elements identificatius de persones ponents, textos públics com ara notes de premsa...

L'altra moció demanarà, com ja va fer un exregidor d'ICV via change.org, el canvi de nom de la plaça Nova, al barri de Les Torres, pel nom de Neus Català i Pallejà.

Ciutadans vol que es millori la seguretat als Túnels de Vallvidrera

Finalment, la moció que presentarà Cs al ple demanarà que s'insti el govern de la Generalitat a millorar la seguretat als Túnels de Vallvidrera arrel de l'accident que s'hi va produir el mes d'abril i en què va morir una veïna de Sant Cugat.

Aquesta és una infraestructura molt rellevant per als veïns i veïnes de Rubí que van a treballar a Barcelona cada dia, i és per això que Cs creu que l'Ajuntament hauria de reclamar mesures per tal de minimitzar els riscos d'accident en aquest punt.