Aquesta serà la composició de les Comissions Informatives i les retribucions dels portaveus de grup municipal

El ple de dijous també fixarà els dos dies festius locals

Redacció
25 de juliol del 2019
El ple municipal d'aquest dijous, a banda de sotmetre a votació els Pressupostos del 2019 i de debatre sis mocions dels grups municipals, també designarà els membres de les comissions informatives i establirà les dedicacions dels portaveus dels grups municipals.

Així quedarà la composició de les Comissions Informatives

Aquest mandat hi haurà cinc Comissions Informatives, a més de la Comissió Especial de Comptes, que estaran integrades per un membre de cadascun dels grups municipals i presidides per un membre del govern.

Cada grup municipal - excepte l'AUP i Veïns per Rubí, que només tenen un regidor - ha designat un titular i diversos suplents per assistir a aquestes comissions, mentre que el govern ha decidit qui serà el president o presidenta de cadascuna de les àrees.

A la Comissió d’Alcaldia i Transparència, presidida per Ana Maria Martínez, hi figuren com a representants Moisés Rodríguez (PSC), Oscar Arnaiz (ERC), Pau Navarro (ECP) i Yasmina Sànchez (Cs).

A la de Projecció de Ciutat i Desenvolupament Econòmic Local, que presidirà Moisés Rodríguez, hi assistiran Rafael Güeto (PSC), Sandra Casas (ERC), Andrés Medrano (ECP) i Francisco Javier López (Cs).

Moisés Rodríguez també presidirà la Comissió Informativa de Serveis Centrals i Personal, a la qual assistiran com a titulars Ma Carmen Cebrián (PSC), Marta Esparza (ERC), Ànnia Garcia (ECP) i Francisco Javier López (Cs).

A la Comissió de Drets Socials i Ciutadania, la presidència de la qual serà per Ma Carmen Cebrián, els partits han designat Yolanda Ferrer (PSC), Montse Soler (ERC), Pau Navarro (ECP) i Yasmina Sánchez (Cs).

Finalment, la presidència de la comissió de Territori serà per a Rafael Güeto, i els seus membres seran Juan López (PSC), Xavier Cots (ERC), Andrés Medrano (ECP) i Yasmina Sánchez (Cs).

Betlem Cañizar i Toni Garcia, de l’AUP i VR respectivament, consten com a titulars a totes les Comissions, ja que només compten amb un regidor al seu grup municipal.

La Comissió Especial de Comptes, presidida per l’alcaldessa, estarà constituïda per Moisés Rodríguez, Robert Masalias (ERC), Ànnia Garcia (ECP), Francisco Javier López (Cs), Antoni Garcia (VR) i Betlem Cañizar (AUP).
 
Tots els portaveus, excepte Betlem Cañizar, tindran una dedicació del 63%

El ple del cartipàs va establir que els portaveus podrien tenir una dedicació parcial del 63% o bé del 50%, i en funció d’aquesta dedicació, la seva tasca quedaria retribuïda amb 38.000€ anuals o bé amb 35.000.

Tots els portaveus dels grups municipals, excepte Betlem Cañizar, han sol·licitat una dedicació parcial del 63%. En el cas de la portaveu de l’AUP, la seva dedicació serà del 50% perquè combinarà la seva tasca de regidora amb la seva feina fora de l’Ajuntament.

Les festes locals tornen a ser el dilluns de Pasqua i la Festa Major de Sant Pere

Com en els darrers anys, els dies festius locals de l’any 2020 tornaran a ser el dilluns de Pasqua Granada, que serà el dia 1 de juny, i serà el dia que se celebrarà la Festa dels Xatos.

L’altre dia de festa local serà també un dilluns, el 29 de juny, el dia de la Festa Major de Rubí.