FEM Vallès reprendrà les trobades amb els nous consistoris per tractar la «qüestió vallesana»

El plenari s'ha reunit per primer cop per valorar les accions impulsades des del novembre i traçar les línies dels propers mesos

Redacció
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:01h
Els representants de les entitats que conformen la plataforma FEM Vallès han celebrat la primera reunió plenària de l'any, que s'ha dut a terme a la seu de la Cecot a Terrassa.

L'objectiu d'aquest primer plenari ha estat fer balanç de les accions que s'han desenvolupat des de la darrera trobada, el 16 de novembre de 2018, a més de definir les línies d'actuació per als propers mesos.

Així, el plenari ha posat èmfasi en l'acte de presentació del Manifest SomVallès, el compromís amb l'àrea de Territori i Sostenibilitat per debatre les propostes de FEM Vallès en relació a les connexions i la mobilitat ferroviària entre Barcelona i el Vallès i les millores de Rodalies a Catalunya.

Una altra part de la reunió també s'ha centrat en la trobada amb el Síndic de Greuges del passat mes de maig, en què FEM Vallès va demanar a Ribó que intercedís en el redreçament d'un espai que es considera perifèric actualment, però que és el suport d'una gran centralitat productiva.

Un cop han passat les eleccions municipals i s'han constituït els nous consistoris, FEM Vallès es tornarà a adreçar als alcaldes i alcaldesses del Vallès per tal de reclamar una voluntat compartida d'impulsar una Àrea Vallès com "un espai de treball consens per articular conjuntament el territori i trobar l'encaix amb la gran Barcelona que, per la suma de voluntats, multipliqui els resultats en benefici de tots els que viuen i treballen al Vallès", tal com expliquen en un comunicat.

En un sentit similar es va pronunciar Manuel Jiménez, president de Cecot-Rubí, en una de les seves trobades amb els alcaldables de la ciutat.

Finalment, els representants de les entitats membres han aprovat la constitució de dos grups de treball per presentar les propostes de manera simultània les propostes de FEM Vallès a les poblacions de la demarcació, i han acordat que les primeres reunions es promoguin als ajuntaments de les capitals: Sabadell, Terrassa i Granollers.
 
La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental), el Circuit de Barcelona-Catalunya i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona)  han subscrit la seva adhesió a la plataforma.