Rubí condemna el crim masclista d'ahir dimecres a Terrassa

S'ha convocat una concentració de cinc minuts de silenci davant del CAP Anton de Borja

Cinc minuts de silenci per condemnar el crim masclista d'ahir a Terrassa
Cinc minuts de silenci per condemnar el crim masclista d'ahir a Terrassa | Carla Serra
Carla Serra / Marta Casas
25 de juliol del 2019
Actualitzat el 26 de juliol a la 13:12h
Aquest migdia s'han convocat cinc minuts de silenci davant del CAP Anton de Borja de Rubí en senyal de rebuig i condemna a l'assassinat d'una dona ahir al migdia a Terrassa. La víctima, que era metgessa al CAP Est de Terrassa, tenia dos fills.

La doctora Rosa Jurado, directora del CAP Anton de Borja, havia compartit set anys de professió amb la metgessa assassinada ahir a Terrassa, tot i que no a la ciutat de Rubí, i ha lamentat la seva pèrdua, ja que era "una gran professional i una gran persona", i ha aprofitat per traslladar el condol a la seva família i totes les persones que la coneixien.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, s'ha mostrat "consternada, emprenyada i impotent". "Aquests fets, a banda de deixar-te molt trist, perquè és una vida arrabassada per una persona que es creia que la posseïa i és un assassí, mereixen tota la nostra condemna", ha declarat.

Aquesta tarda, abans d'iniciar-se el ple, i com és malauradament habitual, es farà un minut de silenci per la mort de totes les dones que han mort des que existeix una base de dades de totes les dones assassinades per violència masclista, que ja superen les 1.000, "i és quelcom que a mi em genera molta impotència però que cal combatre amb pedagogia, amb educació des de la petita infància".

"Malalts, assassins i psicòpates n'hi continuarà havent, això forma part de l'estructura de relacions del nostre món, però hem de treballar per fer possible que això reverteixi", ha conclòs Martínez.