Així queda el govern del Consell Comarcal del Vallès per aquest mandat

La nova organització per al mandat 2019-2023 s’estructura en cinc àrees

El renovat president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez
El renovat president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez | Juanma Peláez
Redacció
26 de juliol del 2019
El ple extraordinari del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquesta tarda la nova organització de l’ens comarcal pel mandat 2019-2023 que estarà formada per cinc àrees i tres vicepresidències. El nou govern, encapçalat pel president Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, comptarà amb l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, com a vicepresident primer; la regidora de l’Ajuntament de Sant Quirze Míriam Casaramona com a vicepresidenta segona; i el regidor de l’Ajuntament de Viladecavalls Carles Rodríguez com a vicepresident tercer.
 

Cartipàs del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: CCVOC


Es creen quatre comissions informatives i a nivell executiu les competències es distribueixen en cinc àrees. La Presidència també assumeix directament determinades matèries. El cartipàs és fruit de fruit  de l’acord de govern entre tres grups comarcals, el PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem.

El Ple ha aprovat que les sessions plenàries es celebrin un cop cada dos mesos: el tercer dijous de bimestre a les 5 de la tarda. Les següents sessions que ja es fixen són: 19 de setembre de 2019, 21 de novembre de 2019 i 16 de gener de 2020.

Les Comissions Informatives són les següents:

- Comissió Informativa de Govern i Serveis Centrals, presidida per la regidora de l’Ajuntament de Terrassa Eva Candela.

- Comissió informativa de Desenvolupament econòmic, industrial i treball, presidida per l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

- Comissió Informativa de Drets Socials, presidida per la regidora de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Míriam Casaramona.

- Comissió Informativa de Transició Ecològica i habitatge, presidida pel regidor de Viladecavalls Carles Rodríguez.

Pel que fa a retribucions, s'ha aprovat que el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, percebrà 20.000 euros anuals bruts.