Veïns de Can Fatjó lamenten la tala d'un pi emblemàtic del barri

L'Ajuntament assegura que han pres la decisió de talar-lo "per motius de seguretat"

Les restes del pi de Can Fatjó
Les restes del pi de Can Fatjó | Veïns per Rubí
Redacció
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:13h
Aquest matí, alguns veïns del barri de Can Fatjó han denunciat a través de les seves xarxes socials que l'Ajuntament de Rubí havia talat un pi ubicat a la plaça Nova del barri i que era tot un símbol.

Segons ha explicat un veí nascut a Can Fatjó, consideren que el fet és "greu", i pensen que s'hauria pogut trobar una altra solució que no fos talar l'arbre. També des de Veïns per Rubí s'ha denunciat el fet, i han insistit en la necessitat "de fer un manteniment adequat de l'arbrat de la ciutat, per desgràcia escàs, i establir un pla de millora que permeti augmentar el volum de verd urbà en tots els barris".
 
 
L'Ajuntament de Rubí ha emès un comunicat aquest migdia per explicar el motiu de la tala d'aquest emblemàtic arbre, en què assegura que ho ha fet per motius de seguretat, ja que la ferida en un dels dos peus de l'exemplar afectava aproximadament el 50% de l'arbre i suposava un elevat risc de caiguda.

A les immediacions d'on es trobava aquest pi hi ha habitatges, taules de picnic i l'accés a la zona infantil, i per això el regidor del Servei de Manteniment Urbà, Juan López, ha manifestat que "ens ha sabut molt greu prendre la decisió de talar aquest pi, tenint en compte el simbolisme que té pel barri de Can Fatjó, però hem primat la seguretat per sobre de tot, ja que suposava un risc potencial tant pels veïns i veïnes com pels usuaris del parc”.