Més de 120 joves vallesans realitzen pràctiques no laborals en empreses de la comarca en el marc del projecte Singulars

Les empreses compten amb una subvenció si contracten els participants del programa

Més de 120 joves realitzen pràctiques no laborals en empreses del sector industrial del Vallès
Més de 120 joves realitzen pràctiques no laborals en empreses del sector industrial del Vallès | Consell Comarcal del Vallès Occidental
Redacció
30 de juliol del 2019
Aquesta setmana finalitza el període de pràctiques dels joves participants al projecte Singulars Industrialitza't i transforma el teu futur al Vallès Occidental. Més de 120 joves de la comarca han realitzat aquestes pràctiques, incloses a les accions formatives del programa.

Alguns d'aquests joves tindran continuitat amb contractacions laborals a les empreses on han fet les pràctiques.

Les especialitats que s'han dut a terme són: Iniciació al manteniment i a la Robòtica industrial, Operacions auxiliars a la indústria alimentària. Qualitat i seguretat a la indústria alimentària, Operacions auxiliars a la indústria tèxtil, transformació industrial: economia circular i digital, Auxiliar d’operacions logístiques, Packaging, Auxiliar de logística i carretoner.

El projecte Singulars té com a objectiu acostar els joves a la indústria, i donar a conèixer alguns sectors d'especial rellevància a la nostra comarca per tal d'introduir la indústria com una opció de futur en la seva trajectòria tant acadèmica com professional. A més, el projecte proporciona un acompanyament i suport a la inserció laboral i educativa.

A més, el projecte inclou la possibilitat de contractació subvencionada a les empreses que contractin els participants i compleixin els requisits establerts. Així, les empreses es poden beneficiar d'una subvenció econòmica equivalent al salari mínim interprofessional durant 6 mesos, provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social europeu. La data límit de contractació és l'1 de setembre.