El Centre Excursionista de Rubí participarà de la iniciativa «Llum i Llibertat»

Tres membres del CER escalaran l'agulla del Mirador de Sant Joan, dedicada al 68è president, Francesc Giginta

Recreació del massís de Montserrat amb les agulles enceses
Recreació del massís de Montserrat amb les agulles enceses | Llum i Llibertat
Redacció
06 d'agost del 2019
El proper dia 10 de setembre, en la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, es durà a terme el projecte Llum i llibertat, que impulsen de manera conjunta Artistes de la República, l'Assemblea Nacional Catalana i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, amb el suport d'Òmnium Cultural.

Llum i llibertat consistirà en il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, que recordaran els cent-trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya, per reclamar la llibertat del nostre país. A més, l'acció servirà per "exigir unitat estratègica, República i llibertat".

Una d'aquestes agulles serà il·luminada per membres del Centre Excursionista de Rubí, concretament la del Mirador de Sant Joan, que està dedicada al 68è president Francesc Giginta. Aquesta agulla està situada a la secció de Les Gorres, a la regió de Magdalenes, i té una alçada de 1050m. Els tres membres del CER coronaran l'agulla escalant.

L'acte es durà a terme la nit del 10 a l'11 de setembre, i consistirà en l'ascens d'una cordada d'un mínim de tres escaladors o excursionistes a cadascuna de les agulles amb un farell. A l'hora acordada, s'encendran els cent trenta-un farells, i el massís de Montserrat quedarà il·luminat de cap a cap.

Les cordades d'escaladors o excursionistes hauran de fer bivac a l'agulla que tinguin assignada, ja que l'acte començarà el dimarts al migdia i no es tancarà fins l'endemà a primera hora del matí.