abocadors i extractives

Nous abocaments il·legals a l'extractiva La Nou

L'Ajuntament afirma que la Policia Local no ha rebut cap requeriment d'intervenció en aquesta parcel·la des del 4 de juny

per Redacció , 9 d'agost de 2019 a les 12:00 |
La Nou, el dia 7 d'agost | Plataforma Rubí Sense Abocadors
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma Rubí Sense Abocadors va denunciar a través de les xarxes socials que durant tres setmanes s'han estat produint abocaments il·legals de residus a l'extractiva La Nou.

A la seva pàgina de Facebook, la Plataforma va penjar dues fotografies: una amb data del 15 de juliol i una altra amb data del 7 d'agost, on s'aprecia un creixement evident del volum de residus.


Segons han explicat membres de Rubí Sense Abocadors, que fa mesos que alerten sobre aquests abocaments il·legals, la Policia Local va acudir al lloc alertada per un veí, però no van aixecar acta. Així ho recollia també una piulada de l'AUP del dimecres a la tarda.
 


L'Ajuntament, però, ha afirmat a RubiTV.cat que la Policia Local no ha rebut cap requeriment d'intervenció en aquesta parcel·la des del dia 4 de juny, i que aquell dia es va atendre una petició d'una persona vinculada a la Plataforma i van comunicar el resultat de la seva intervenció als serveis de Medi Natural i Disciplina.

La Plataforma ja va alertar, el juliol de 2018, que l'empresa que està abocant residus de manera il·legal a aquesta extractiva - i també a la coneguda com la 22 - és la mateixa: Excavaciones y Áridos Rubí, propietat de J. Torres, que alhora és la propietària de les finques; una empresa que, a més, no comptaria amb l'autorització mediambiental per gestionar residus, segons va denunciar la plataforma el mateix juliol de 2018.

De fet, la Plataforma va requerir que l'Ajuntament treballés només amb empreses autoritzades i va entrar la petició per instància el mes de juny de 2018, però a hores d'ara encara no ha rebut cap resposta.

Tots aquests fets ja estan denunciats a les autoritats pertinents, però mai s'ha aturat l'activitat.


 

Participació