Humana recupera 418 tones de roba durant el primer semestre al Vallès Occidental

Gairebé la meitat s’han recollit entre Cerdanyola i Sant Cugat

per Redacció , 13 d'agost de 2019 a les 19:12 |
Reciclatge de roba Humana. | Fundació Humana
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el primer semestre del 2019, la Fundació Humana ha recuperat 428,5 tones de roba al Vallès Occidental. Aquest registre equival a 866.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil.

Humana recull la roba a una vintena de municipis i a la demarcació de Terrassa, on recull més roba és a Sant Cugat del Vallès (90 tones); seguida de Rubí (60,7 tones) i després Terrrassa (4,7 tones).


Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s'utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 418 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 1.326 tones de CO 2 a l'atmosfera.


La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

 

 

Participació