Rubí i Sant Cugat demanen la millora de la seguretat dels Túnels de Vallvidrera

Els plens de juliol d'ambdós municipis van aprovar un text en aquest sentit

Els Túnels de Vallvidrera
Els Túnels de Vallvidrera | Wikicommons
Redacció
19 d'agost del 2019
Actualitzat a les 9:54h
En el ple de juliol, els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat van aprovar una moció, presentada pel grup municipal de Ciutadans, que reclamava millores en la seguretat als túnels de Vallvidrera.

Roberto Martín, portaveu de Ciutadans, va explicar que la moció tenia el seu origen en un accident mortal que es va produir el passat 29 d'abril, i que la via no presenta totes les garanties en matèria de seguretat en el seu carril central. Es tracta d'una via que supera els 31.000 vehicles de pas, i per això es demana que s'estudiïn mesures de millora.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat en una entrevista a ACN que "és una via ràpida que ens connecta amb el Vallès i amb Barcelona i que necessita més inversions de les que s'hi han fet en els darrers anys", i ha apuntat que existeixen "noves mesures de seguretat" que haurien de poder incorporar-se a aquesta carretera.

El text de la moció aprovada exigeix a l'empresa adjudicatària de la via, la companyia Abertis, que actualitzi les instal·lacions per "prevenir qualsevol futur accident", i també planteja millorar la il·luminació i la senyalització, així com posar separació física als carrils d'entrada i de sortida.