L'Agència Catalana de l'Aigua invertirà 7,1 milions d'euros en la remodelació de la depuradora de Rubí

Saneja les aigües residuals de Rubí i Sant Cugat

La depuradora de Rubí
La depuradora de Rubí | ACA
Redacció
23 d'agost del 2019
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà més de 7,1 milions d’euros en la remodelació, ampliació i millora de la capacitat de tractament de la depuradora de Rubí, a la comarca del Vallès Occidental.

Ja s'ha iniciat la licitació d'un contracte per a la redacció del projecte constructiu, que partirà de l'avantprojecte d'ampliació i remodelació que es va dur a terme el 2017, i l'execució de les obres corresponents. El 16 de setembre finalitza el termini per presentar ofertes, i el contracte tindrà una durada de 3 anys i un mes.
 
L’actuació està inclosa en la planificació hidrològica vigent (2016-21) i servirà per a millorar la capacitat de la planta, adaptant-se a les necessitats actuals i futures, i la qualitat de l’aigua tractada, contribuint a la millora mediambiental de la conca del riu Llobregat.
 
La redacció del projecte, a més de definir les actuacions tècniques de la planta, haurà de tenir en compte la inundabilitat de la parcel·la, el traçat dels col·lectors, entre d’altres.
 
La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 m3/dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. Saneja les aigües residuals dels municipis de Rubí i Sant Cugat del Vallès.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
 
A data d'avui les 521 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Vallès Occidental, la comarca compta amb 27 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 99% de la seva població.