Ingressa a presó un home acusat de robar en onze domicilis del Vallès, el Maresme i el Ripollès en menys d'un any

Formava part d'un grup criminal que s'enduia joies, diners i altres objectes de valor

NacióDigital
22 d'agost del 2019
Un home, de 33 anys, ha ingressat a presó que els Mossos d'Esquadra han detingut com a presumpte autor d'onze robatoris en habitatges entre juny del 2018 i el maig d'enguany. Formava part d'un grup criminal, el qual se li relacionen tres robatoris comesos el 2018, un a Sant Cugat del Vallès i dos més al Maresme, a més d'uns altres vuit al maig a Camprodon i Sant Pau de Segúries.

Tots els delictes es van cometre amb al mateix modus operandi: buscaven cases aïllades i aprofitaven la tarda i la nit per saltar la tanca de la propietat i forçar la porta principal o alguna porta corredissa per accedir a l'interior, mitjançant el mètode de la palanca amb tornavís o un estri similar. L'objectiu eren els diners, les joies i altres objectes de valor.

Així mateix, el grup també sostreia vehicles per desplaçar-se a cometre els robatoris i quan ja l'havien comès, l'abandonaven en una zona de la ciutat de Barcelona que tenien controlada. Després, fugien. Tot i que també, s'enduien el cotxe, aprofitant que trobaven les claus a l'immoble. 

La investigació va començar el 2018 quan van identificar el detingut i altres persones. Es tractava d'una banda itinerant, molt professionalitzada que feien accions en un lloc concret i després marxaven a d'altres països d'Europa, cosa que feia difícil localitzar els seus integrants. El passat mes de maig se'ls va identificar com a suposats responsables de robatoris duts a terme al Ripollès. Així, la policia catalana va actuar amb celeritat i van poder detenir un dels autors a l'Hospitalet de Llobregat.

Era la primera vegada que es detenia un membre d'aquesta banda a Catalunya. El detingut ara està encausat, a més de l'autoria dels robatoris a domicilis, com a membre de grup criminal. Els Mossos continuen amb la investigació oberta i busquen la resta de membres que actuava en aquests robatoris.