Els Gegants de Rubí visiten les Borges Blanques

La localitat lleidatana ha reunit gairebé 200 figures geganteres provinents d'una vuitantena de poblacions d'arreu de Catalunya

La colla gegantera de Rubí a les Borges Blanques
La colla gegantera de Rubí a les Borges Blanques | Gegants de Rubí
Redacció
02 de setembre del 2019
El Roc, la Paula, la Laia i el gegantonet Orelletes, juntament amb la Colla de Gegants de Rubí, s'ha desplaçat aquest dissabte 31 d'agost vins a les Borges Blanques per participar en la XXXVII Trobada de Gegants de la localitat lleidatana. 

La jornada festiva, emmarcada dins de la Festa Major de la localitat, va començar cap a les 16.30 h amb la Plantada de Gegants amb la participació d'unes 190 figures geganteres provinents d'una vuitantena de poblacions d'arreu de Catalunya.

A les 17.30 h es va donar inici a la Passejada de Gegants participants pels carrers de la localitat de Lleida, que va acabar a la plaça de l'1 d'Octubre, on es van presentar les colles participants.A continuació es va fer la lectura del Pregó de Festa Major 2019 i el Ball de gegants conjunt com a cloenda de la trobada.

La propera actuació de la colla rubinenca serà aquest cap de setmana, 7 i 8 de setembre, amb motiu de la Festa Major petita de Sant Roc. Dissabte dia 7 de setembre participaran en els Tocs de festa i l'Esclat de Festa, activitats que reuneixen totes les entitats de Cultura popular i tradicional de la ciutat i que començaran a les 20 h a la plaça Doctor Guardiet. Diumenge dia 8 de setembre tindrà lloc la plantada i la passejada gegantera i imatgeria festiva a partir de les 11.30 h a la plaça 11 de Setembre. 

D'altra banda, la pròxima sortida de la Colla de Gegants de Rubí serà el dissabte 5 d'octubre per participar en el VIII Encuentro de Gigante de l'Àlcora, Castelló.