INCIVISME

Veïns per Rubí manifesta la seva preocupació pel creixament de l'incivisme a la ciutat

La formació política considera que cal més pressió policial, sancions i noves polítiques de prevenció per part de l’Ajuntament que permetin revertir aquesta situació

per Redacció , 4 de setembre de 2019 a les 12:00 |
Un dels abocaments incívics | Cristóbal Castro
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Veïns per Rubí (VR) ha expressat la seva preocupació per l'incivisme a la ciutat, ja que segons la formació política els actes incívics són cada vegada més habituals i provoquen una sensació de deixadesa per part dels diferents governs municipals. A més, consideren que "malgrat que siguin una minoria els incívics, aquests generen un problema de convivència amb la majoria de la ciutadania del nostre municipi". 

El grup municipal fa referència a problemes com el soroll nocturn en places públiques i brutícia, sorolls a altes hores de la nit en equipaments privats, excrements d'animals que no recullen els propietaris o vehicles estacionats de manera indeguda. Però la gran preocupació de la formació és l'incivisme amb les deixalles a la ciutat: bosses d'escombraries al costat dels contenidors, restes de runa, mobles o poda a qualsevol lloc "que es deixen amb total impunitat i que suposen despeses extres de recollida per l'Ajuntament", etc. En aquest cas, han recordat que hi ha el servei gratuït de recollida a domicili trucant el telèfon verd (900 130 130).


Davant d'aquesta situació, Veïns per Rubí afirma haver-se trobat amb "una actitud de tolerància per part dels diferents governs municipals" i assegura que la política de prevenció en els últims 40 anys no ha funcionat: "L'incivisme s'ha convertit en un cercle viciós. Hi ha una minoria que afecta la majoria i dóna un mal exemple que convida a més incivisme per part d’altres persones, i dóna una imatge molt dolenta de la ciutat, de deixadesa i brutícia". És per això que la formació planteja "tolerància zero amb l'incivisme" amb més pressió policial i sancions i noves polítiques de prevenció per part de l’Ajuntament que permetin revertir aquesta situació.​

 

Participació