curs escolar 2019-2020

El Vallès, el territori català que més instituts escola inaugura aquest curs

A la comarca hi haurà tres nous centres, a Sabadell, Sant Cugat i Castellar

per Albert Hernàndez , Sabadell, 6 de setembre de 2019 a les 12:00 |
El director de Serveis Territorials, Jesús Viñas | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya inaugurarà el curs 2019-2020 25 instituts escola, set dels quals estaran al Vallès Occidental. "El territori que més en té", ha expressat el director de Serveis Territorials d'Educació, Jesús Viñas. "Amb els recursos que teníem, hem donat resposta a la necessitat", ha afirmat Viñas. "És una fórmula més flexible", ha afegit i no està condicionat a una construcció que, com ha apuntat, trigaria uns cinc anys. 

Viñas, que aquest dijous ha repassat la comarca, en una roda de premsa a Serveis Territorials, a Sabadell, ha defensat el model i "l'acceptació" que ha tingut. Ha precisat que el set instituts escola seran Can Llobet de Barberà, Sant Esteve de Castellar, Viver de Montcada, Els Pinetons i El Martinet de Ripollet, Teresa Altet de Rubí i Pere Viver de Terrassa. 


A més, ha afegit, hi haurà tres nous centres. De fet, un de nova creació, a Sabadell, l'Institut Narcisa Freixas i Cruells, que començarà amb dos grups en mòduls, però "a la llarga és que tingui tres línies", i els altres dos seran segregacions, al Leonardo da Vinci de Sant Cugat i al de Castellar, on es fara FP i FP d'Agrària, respectivament. 

Pronòstic del descens de Primària 


En l'anàlisi que ha fet del Vallès, ha advertit de la rebaixa de l'alumnat en educació Primària. Enguany, 1.157 menys i ha recordat que "aquesta línia ja l'havíem previst". Mentre que la resta tenen un tònica més aviat ascendent o conservadora. En total, hi ha, actualment, més de 107.000 nens matriculats en els més de 200 centres escolars públics repartits pel territori vallesà.  

També ha comentat les "bones" ràtios, sobretot a ESO i Batxillerat, amb 10,80 alumnes per professor. En aquest sentit, ha criticat "l'ús que es fa de la massificació de les aules, quan les dades corroboren tot el contrari", encara que ha admès "que hi ha casos concrets que sí es dona". En quant a Infantil i Primària ha reconegut que s'ha de "pal·liar" el nombre, de 14,92. 

D'altra banda, ha celebrat que "tot i estar amb pressupostos prorrogats", el Vallès Occidental tindrà 134 docents més que el curs passat, que faran que hi hagi gairebé 9.000, 8.902. 

 

Participació