El Govern i En Comú Podem designen els seus càrrecs de confiança

El Govern comptarà amb tres assessors a jornada completa i un a jornada parcial, i En Comú Podem ha designat la seva assessora de grup municipal

Imatge del ple de setembre de 2019 a Rubí
Imatge del ple de setembre de 2019 a Rubí | Carla Serra
Redacció
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:33h
El ple municipal d'aquesta tarda, de caràcter extraordinari i urgent, ha servit per donar compte del nomenament de les quatre persones que ocuparan les places de personal eventual que assessoraran el govern, així com una de les sis places reservades a assessors de grup municipal, la d'En Comú Podem Rubí.

Així, Dolors Conde Domínguez ocuparà la plaça de cap de Gabinet; Beatriz Patón López coordinarà l'àrea de Projecció Exterior i Dinamització Comercial; Eva Candela López la d'assessora de Planejament i José Manuel Gil Meneses serà l'assessor de Gerència, aquest darrer amb una dedicació parcial i, per tant, amb una retribució de 25.000€. La resta, tindran una retribució de 50.000€ anuals per una dedicació de 37,5h setmanals.

Finalment, Andrea de Pablos, que ja va ser assessora del grup municipal d'ICV en el mandat anterior, ha estat nomenada assessora del grup municipal d'En Comú Podem Rubí, amb una retribució de 25.000€ anuals.

La resta de grups municipals - ERC, Cs, VR i l'AUP - no han fet efectiu el nomenament de l'assessor que, per llei, li correspon a cadascú. L'AUP, fins ara, és l'únic grup municipal que hi ha renunciat de manera explícita.

Pel que fa a l'ajustament de la categoria professional dels policies locals a la normativa vigent i al nomenament dels assessors de govern, l'únic punt que es portava a votació al ple d'agost, l'oposició s'ha abstingut. AUP, VR, C's i ERC han mostrat el seu desacord amb l'augment d'assesors de govern i de les retribucions. Tot i estar a favor de la reclassificació dels policies, han decidit abstenir-se. Així doncs, l'equip de govern del PSC i En Comú Podem han votat a favor i, per tant, la mesura ha quedat aprovada. 

La Diada Nacional de Catalunya a Rubí se celebrarà amb una ofrena institucional però sense parlaments

En el torn de precs i preguntes, s'ha demanat pel format de l'ofrena floral que se celebra en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el proper dia 11 de setembre. 

L'alcaldessa ha anunciat que enguany, l'acte institucional constarà únicament de l'ofrena floral que es fa habitualment a l'escultura Dempeus de Pepa de Haro, ubicada a la plaça Onze de setembre, però que no hi hauria parlaments ni de l'Ajuntament, ni dels grups municipals ni de les entitats que hi participin. "Si hi ha una intenció d'expressar, l'entitat que ho vulgui haurà d'organitzar el seu propi acte. L'acte institucional, a partir d'ara, serà una ofrena sense parlaments", així ho ha expressat Martínez.