Núvols matiners que s'acabaran esvaint i deixaran un dia radiant

Temperatures més baixes, tot i la calor

El sol s'acabarà imposant
El sol s'acabarà imposant | Carme Molist
NacióDigital
06 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest divendres durant tota la jornada hi haurà intervals de núvols baixos al nord del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava, més abundants fins a mig matí, que deixaran el cel localment entre mig i molt ennuvolat. Fins a primera hora del matí també estarà molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu. A la resta del territori, domini de l'ambient assolellat amb el cel serè o poc ennuvolat pel pas de núvols alts, sobretot al matí, i per núvols d'evolució diürna al Pirineu, Prepirineu i alguna nuvolada a l'interior del quadrant nord-est.

Durant tota la jornada hi haurà intervals de núvols baixos al nord del litoral i prelitoral central i sud de la Costa Brava, més abundants fins a mig matí, que deixaran el cel localment entre mig i molt ennuvolat. Fins a primera hora del matí també estarà molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu. A la resta del territori, domini de l'ambient assolellat amb el cel serè o poc ennuvolat pel pas de núvols alts, sobretot al matí, i per núvols d'evolució diürna al Pirineu, Prepirineu i alguna nuvolada a l'interior del quadrant nord-est.

Temperatura mínima en descens, lleuger en conjunt i localment moderat. Màxima similar o lleugerament més baixa. La mínima es mourà entre els 4 i 9 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d'entre 19 i 24 ºC al Pirineu i entre 23 i 28 ºC a la resta de Catalunya.