Michael Donaldson, nou comissionat d'Innovació Digital de l'ajuntament de Barcelona

Estarà adscrit a la tinença d'alcaldia que encapçala la socialista Laia Bonet

Michael Donaldson fitxa per l'ajuntament de Barcelona
Michael Donaldson fitxa per l'ajuntament de Barcelona | ACN
Redacció
10 de setembre del 2019
L'antic coordinador de Presidència de l'alcaldessa Carme García, Michael Donaldson, ha estat nomenat nou comissionat d'Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l'ajuntament de Barcelona. Donaldson estarà adscrit a la tercera tinença d'alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana que encapçala la socialista Laia Bonet.

Segons el consistori barcelonó, amb aquest comissionat "es pretén reforçar l'aposta del consistori per tenir una administració forta, amb valors democràtics i fàcil per a la ciutadania". "La ciutadania, les associacions, les empreses i qualsevol iniciativa emprenedora ha de veure el seu ajuntament com un aliat i un instrument al seu servei. I no com una màquina burocràtica", han constatat.

Així, amb aquest nou comissionat l'ajuntament pretén "esdevenir un aliat que incorpori de forma sistemàtica en la seva acció la transparència i la celeritat en la presa de decisió".

Michael Donaldson és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Pública d’ESADE-UAB-UPF.

Des de l'any 2015 i fins l’actualitat ha estat Director de Planificació Estratègica i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Gavà, on entre d’altres ha estat responsable dels departaments de Govern Obert, Informàtica, Oficina de Contractació, Administració Electrònica i Oficina d’Atenció a la Ciutadania així com l’encarregat de liderar el projecte de Sistemes de Modernització de l’Ajuntament de Gavà; gerent de la Fundació Privada Catalunya S.XXI (2002-2008) i Coordinador de l'Agenda 21 de l'Ajuntament de Barcelona (2001-2002).

Entre 2008 i 2015 va ser Director de Presidència i Acció Institucional de l'Ajuntament de Rubí, en uns anys en què es van desenvolupar projectes participatius com Buits plens o Barris al Dia i es va estrenar el portal de dades obertes Open Data.