diada 2019

Així ha estat l'ofrena floral dels partits polítics i les seves intervencions

ERC, l'AUP, Junts per Rubí, Esquerra Unida i Alternativa i Rubí Republicana, així com l'ANC i Òmnium, han fet un breu discurs; mentre que el PSC, En Comú Podem i Veïns per Rubí han optat per no fer-ho

per Marta Casas , 11 de setembre de 2019 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Pocs minuts abans de l'hora prevista per l'inici de l'ofrena floral en motiu de la Diada Nacional de Catalunya encara plovia sobre el cel de Rubí, però finalment s'ha pogut celebrar amb certa normalitat - els actes posteriors a l'ofrena s'han hagut de suspendre - i els partits polítics i les entitats sobiranistes de Rubí han aprofitat l'ocasió per fer els seus parlaments.


Així, ERC i l'AUP, amb representació al ple; i Junts per Rubí, Esquerra Unida i Alternativa i Rubí Republicana, sense representació, han llegit els seus discursos, així com les entitats sobiranistes, l'ANC i Òmnium Cultural.

Per la seva banda, el PSC, En Comú Podem i Veïns per Rubí han optat per deixar el seu ram de flors però no han fet cap parlament.


A les 12h, i després que totes les entitats haguessin realitzat la seva ofrena, s'ha realitzat l'ofrena institucional, encapçalada per l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, i en la qual han participat tots els grups municipals excepte Ciutadans. L'acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors interpretat per la Societat Coral Unió Rubinenca i tots els regidors, després del qual s'han sentit alguns crits de "Llibertat, Presos Polítics" i el CDR ha desplegat una pancarta on es llegia "Prou Repressió. Unitat d'Acció. República Ja!".
 

 

Participació