La biblioteca acollirà aquest setembre l'exposició «Judici a la democràcia», d'Òmnium Cultural

S'inaugurarà el 13 de setembre i es podrà veure fins el dia 30

Redacció
12 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:53h
Cartell de l'exposició «Judici a la democràcia»
Cartell de l'exposició «Judici a la democràcia» | Òmnium Rubí
Òmnium Cultural de Rubí portarà a partir d'aquest divendres l'exposició Judici a la Democràcia, que forma part d'una campanya amb la que, a través de diverses accions, l'entitat cultural acusa l'estat de vulneració de drets i llibertats més fonamentals.

L'exposició itinerant que s'instal·larà al vestíbul de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler consta d'una dotzena de plafons que resumeixen, de forma molt visual, que aquesta macrocausa judicial contra la democràcia és plena d'irregularitats i vulneracoins flagrants i constants de drets fonamentals.

No només dels dotze processats, sinó també de les més de 20.000 persones afectades per aquesta restricció de llibertats.

A banda de l'exposició, Òmnium Rubí està pendent de trobar una data per a la presentació del llibre del president de l'entitat a nivell nacional, Jordi Cuixart, Ho tornarem a fer, que s'anunciarà tan bon punt es conegui.

El dilluns dia 16, com cada mes, les entitats sobiranistes convoquen tota la ciutadania davant de l'Ajuntament per exigir la llibertat dels líders d'Òmnium i l'ANC, que aviat farà dos anys que es troben empresonats.

Òmnium Rubí, amb més de mil associats i sense un local propi

El president d'Òmnium Rubí, Martí Pujol, va anunciar divendres passat que l'entitat ja ha superat el miler de socis a Rubí. "És una gran satisfacció i un estímul per continuar treballant per la ciutat i per al país", va explicar Pujol.

Així mateix, Pujol va lamentar que ja han demanat dues vegades a l'Ajuntament la possibilitat de disposar d'un local per tal de realitzar les seves reunions. La darrera reunió va ser l'any 2017, i des d'aleshores no han rebut cap resposta.

"No demanem un local en exclusivitat, sinó que el podem compartir amb altres entitats. Som una entitat important que col·laborem i organitzem moltes activitats per la ciutat, i creiem que l'Ajuntament ens podria cedir algun espai per poder invertir els pocs diners que tenim en continuar fent aquestes activitats", va assegurar Martí Pujol.