Ballart demana a la Diputació que cap administració assumeixi el deute d'Endesa

Tot per Terrassa considera que la falta d'un conveni entre l'empresa energètica i les administracions comporta a la condonació del deute

Els alcaldes s'han reunit aquest dijous a Terrassa
Els alcaldes s'han reunit aquest dijous a Terrassa | Albert Segura
Redacció
12 de setembre del 2019
Tot per Terrassa presenta aquest dijous 12 de setembre una moció a la Diputació de Barcelona on demana a la presidenta, Núria Marín, que canviï les seves declaracions on instava a la Generalitat a assumir la part del deute que reclama Endesa. Marín ho va dir el passat 4 de setembre on també demanava "tranquil·litat" a tots els ajuntaments que han rebut una carta per part de l'energètica on se'ls demana pagar el 50% del deute acumulat d'aquelles persones vulnerables que no poden fer front als subministraments.

El passat 5 de setembre Ballart va liderar una trobada amb una cinquantena d’ajuntaments afectats on es va acordar i aprovar la Declaració de Terrassa.
Ara, el partit de Ballart demana fermesa i que “el deute no sigui finançat des de cap administració pública, sigui quina sigui”.

L'única diputada del partit, Lluïsa Melgares, ha declarat que s'ha d'aplicar la condonació total del deute, ja que “la no existència d’un conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’empresa, fan que no hi hagi cap imperatiu legal que obligui al pagament d’aquest deute per part de l’administració, ni local, ni autonòmica”.

En la moció, Tot per Terrassa també demana als ajuntaments, i a totes les administracions competents, que utilitzin “les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars o famílies, no permesos per la llei 24/2015”.

El partit local exigeix també a Endesa “retiri l’amenaça que fa als Ajuntaments a través de la comunicació del mes d’agost i el to amb el que es dirigeix a aquestes administracions, representants legítims de la ciutadania de cada municipi”.