pressupostos participatius 2020

La fase de priorització de propostes dels Pressupostos Participatius no es realitzarà

El nombre total de propostes que han estat validades tècnicament és inferior a 25, i totes passaran a la fase de votació

per Redacció, 23 de setembre de 2019 a les 17:00 |
La fase de votació de les propostes dels Pressupostos Participatius 2020 s'iniciarà l'1 d'octubre | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Entre l'1 i el 30 de setembre s'havia de dur a terme la quarta fase dels Pressupostos participatius 2020, la de priorització de propostes, però finalment aquesta no es podrà dur a terme, ja que el nombre total d'obres que compleixen els requisits tècnics és inferior a 25, que són les que passaran directament a la fase de votació.

L'objectiu d'aquesta fase de priorització dels Pressupostos participatius 2020 tenia com a objectiu pre-seleccionar les 20 actuacions amb major suport ciutadà per tal d'establir una primera selecció de les obres més rellevants, i que en la fase de votació el nombre total de propostes fos consultable per a la ciutadania, a més de garantir que fossin percebudes com a útils i importants per part dels ciutadans.


A més de les 20 obres pre-seleccionades, a la votació s'incorporaran les 5 obres que van rebre més suports en els tallers realitzats durant el mes de juny i que hagin estat validades tècnicament.

En aquest taller del 20 de juny es van seleccionar sis propostes, les que van rebre més vots per part dels participants: una senda verda que uneixi el centre amb les urbanitzacions (10 vots), més ombra al parc del Rivo Rubeo (7), una xarxa social per a famílies amb necessitats especials (7), millorar la mobilitat i connectivitat entre Can Fatjó i el centre i l'estació (5), un nou equipament cultural per fomentar l'art i la cultura a Rubí (5) i la millora de la cuina de l'edifici La Cruïlla, al Pinar, per tal de fer-hi tallers (5).


Un cop realitzada la valoració tècnica de les propostes rebudes durant el mes de juny, el nombre total d'obres que compleixen els requisits tècnics és inferior a 25, i per això totes passaran directament a la fase de votació, que s'iniciarà el dia 1 d'octubre, i en la qual pordran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Rubí.

A dia d'avui encara no s'han publicat les propostes que han quedat seleccionades per a la fase de votació, però segons l'Ajuntament de Rubí es preveu que estiguin disponibles a la web Participa Rubí abans que s'iniciï el procés de votació.

Al llarg de tot el procés, iniciat el mes d'abril - amb una aturada el mes de maig degut a les eleccions municipals - la ciutadania ha presentat un total de 59 propostes.

 

Participació