patrimoni local

Què ha passat amb l'edifici que s'havia de construir al carrer Pintor Murillo?

L'empresa promotora, Alcarazcorp, ja no porta la promoció

per Redacció , 19 de setembre de 2019 a les 19:30 |
La casa Caves Ariscondel es troba en un alt grau d'abandonament | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La casa ubicada al carrer Pintor Murillo, 68-70, que fa temps que es troba en un avançat grau d'abandonament, continuarà dempeus ara per ara.

Ja fa mesos que una promotora immobiliària, Alcarazcorp, va col·locar un anunci d'una construcció que s'havia de realitzar allà, l'Edfici Berlín, composat per 11 vivendes; i que segons la pàgina web de la pròpia promotora havia d'estar finalitzat aquest mes de setembre. Així mateix, a la mateixa web consta que només s'havia venut un 20% de les vivendes, a un preu a partir dels 189.000€.


RubiTV.cat va contactar amb l'empresa, però tot el que van traslladar és que "ja no porten aquesta promoció", remetent a contactar amb l'Ajuntament de Rubí. Per la seva banda, l'Ajuntament va confirmar a aquest mitjà que la llicència d'enderroc de la casa no està concedida a data d'avui.

La casa Caves Ariscondel, element del patrimoni local de Rubí


La casa Caves Ariscondel, que ocupa l'espai on s'havia de construir l'Edifici Berlín, està inclosa al Catàleg del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí, considerada un "edifici d'interès específic". No té, però, cap tipus de protecció existent, segons consta a la fitxa del catàleg.

L'edifici es va construir com a habitatge l'any 1884, i l'any 1950 es va llogar a la família Arís per a la producció de vins gasificats, transformant-se així en la seu de la indústria Ariscondel. Aquesta activitat insdustrial va comportar unes remodelacions estructurals de l'edifici, com per exemple la planta baixa, d'on es van eliminar les dependències i es va deixar com un espai diàfan, i s'hi van afegir uns porxos. El 1960 i el 1985 la construcció va patir dues modificacions més.

Segons la fitxa del Catàleg de patrimoni, l'àmbit a protegir d'aquest edifici és la formalització arquitectònica i la façana, i en particular els elements significatius d'aquesta, com són les reixes de forja. Altres elements que en destaquen, però, són els balcons superiors i la finestra amb escopidor de la planta baixa i els elements ornamentals que els acompanyen.

Un altre tret característic de la casa són les grans ampolles de cava que hi ha sobre l'edifici, uns elements propagandístics que testimonien l'activitat que s'hi va dur a terme durant molts anys.

 

Participació