La Rambla del Ferrocarril acull la 21a Fira del Joc i l'Esport aquest dissabte

Les novetats d'enguany són una "scape room" contra l’assetjament escolar i un punt participatiu per als infants dels pressupostos participatius

L'alcaldessa i els regidors han presentat el cartell de la 21a Fira del Joc i l'Esport
L'alcaldessa i els regidors han presentat el cartell de la 21a Fira del Joc i l'Esport | Localpres
Redacció
18 de setembre del 2019
Dissabte 21 de setembre, entre les 17 i les 21 h, se celebrarà la 21 Fira del Joc i l’Esport, una proposta adreçada a la infància i l’adolescència, així com a les seves famílies, que organitza l'Ajuntament de Rubí amb la col·laboració d'associacions i entitats locals. Es tracta d’una jornada lúdica i esportiva que promou l’activitat del joc i el valor de la convivència al carrer, recupera la tradició del lleure i l’intercanvi lúdic a l’espai públic entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

La fira, que se celebrarà a la Rambla del Ferrocarril, també fomenta l’activitat física saludable mitjançant l'exposició de diverses pràctiques esportives que van des del futbol i el bàsquet fins a l’atletisme, gràcies a la col·laboració de més d'una vintena d'entitats de la ciutat, entre col·lectius solidaris, entitats d'educació en el lleure i clubs esportius. En total, les persones que la visitin hi trobaran més de 30 activitats per a totes les edats i totes les capacitats com l’espai d’experimentació per a nens i nenes de 0 a 3 anys i diverses disciplines d’esport adaptat.

Com cada any, la Fira del Joc i l’esport al carrer compta la participació activa del Consell dels Infants i Joves de Rubí, que llegiran el manifest pel dret al joc a les 19.30 h; i també el Consell Consultiu de la Gent Gran. Tots dos consells han preparat una gimcana que animarà als visitants a realitzar un mínim de 4 activitats per obtenir un obsequi.

Una de les novetats de la fira d'enguany és que serà un punt participatiu presencial dels pressupostos participatius de 2020. Els nens i nenes de 8 a 16 anys poden decidir en quines partides s’inverteixen un total de 50.000 euros que l’ajuntament ha posat a la seva disposició. Dissabte, els nens i nenes trobaran a la Rambla un punt informatiu amb panells on s’explica què són els pressupostos participatius i quins són els canals de recollida de propostes, una maqueta gegant a través de la qual els nens i nenes que participin de l’activitat podran jugar a imaginar com seria la seva ciutat ideal i una activitat de recollida de propostes a través d’una dinàmica lúdica. Una altra de les novetats d’aquesta edició de la fira és una scape room que promou la prevenció de l’assetjament escolar.

A més del vessant esportiu i de joc, durant tota la tarda s’ha previst animació a càrrec de la CiA La Tal i una passejada del Bòjum i els Gegantons de Rubí.