Arrenca la programació de tardor de l'Ateneu municipal

Les inscripcions per als cursos i tallers s'obriran el proper dilluns, 23 de setembre

L'Ateneu Municipal ja té a punt la programació d'activitats de tardor
L'Ateneu Municipal ja té a punt la programació d'activitats de tardor | Ajuntament de Rubí
Redacció
18 de setembre del 2019
El proper dilluns, 23 de setembre, a les 10h, s'obren les inscripcions per a les activitats de tardor de l'Ateneu municipal de Rubí, que inclou cursos i tallers, activitats familiars, música, teatre, conferències i seminaris.

La música tindrà un gran protagonisme en aquesta programació. El 28 de setembre engegarà el setè Cicle de Jazz de l'Associació Jazz Rubí, amb una jam session; i seguirà amb diversos concerts com el de Nuria da Silva & Michele Faber Quartet (16 de novembre) i una xerrada sobre aquest gènere musical, a càrrec d'Andreu Fàbregas (21 de desembre).

Un altre cicle que es mantindrà és el de Sala Clàssica, que inclourà els recitals de viola d'MC Events (11 d'octubre), de guitarra i contratenor del duet Duo Fraseggio (8 de novembre) i de guitarra clàssica de José Galera. També torna el cicle Conta'm una òpera, que segueix el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu, i permetrà veure a l'equipament municipal Turandot, de Puccini (17 d'octubre), Doña Francisquita, d'Amadeu Vives (21 de novembre) i Cavalleria rusticana i Plagiacci, de Mascagni i Leoncavallo respectivament (19 de desembre).

Activitats per als infants i les famílies

Els dissabtes continuaran essent el dia dedicat a les activitats familiars. Hi haurà, per una banda, els cicles de Música per a petita infància i les sessions de Teatre per a petita infància, espectacles recomanats per a nens d'entre 0 i 5 anys.

Per a infants de 6 a 11 anys, l'equipament proposa diverses activitats dedicades a l'art i la creativitat - com un taller de fotografia sense càmera (9 de novembre) o un altre de gravat i estampació (30 de desembre) - i a la ciència i la tecnologia - que inclou jocs clàssics com el laberint o el memory però amb robots.

L'Ateneu també se suma a l'Any Teresa Pàmies

En motiu de la celebració del centenari del naixement de l'escriptora Teresa Pàmies, l'Ateneu de Rubí oferirà l'espectacle Coses de la vida: a ritme de bolero, a càrrec de Celeste Arias, l'11 de desembre. L'espectacle repassa els fulletons que Pàmies llegia cada dimecres al programa Els matins de Catalunya Ràdio, en què comentava una notícies d'actualitat acompanyant-les d'un bolero, ja que n'era una gran aficionada.

A més, hi ha programats dos cicles literaris: Cap de Sons, un cicle de poesia, jazz i pensament coordinat per Wenceslao Galán; i Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors, que anirà a càrrec de Marina Porras.

Algunes novetats en la programació de cursos i tallers

La programació de cursos i tallers serà l'habitual, però inclourà novetats destacables com un curs d'Urban Sketching, impartit per Miguel Herranz; un taller de teatre gestual a càrrec d'Inda Parera i un de salut corporal a partir del Mètode Feldenkrais.

Les inscripcions per a aquestes activitats es podran formalitzar el proper dilluns, 23 de setembre, a partir de les 10h al propi Ateneu o bé via online, a la web que ha habilitat l'Ajuntament.