La Setmana de la Gent Gran s'amplia amb activitats al llarg de tot el trimestre

Els majors de 60 anys poden gaudir d'una programació estable farcida d'activitats culturals, físiques, saludables i tallers, entre d'altres

Membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí
Membres del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí | Carla Serra
Redacció
19 de setembre del 2019
Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació de la nova programació d'activitats adreçades als rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys, que representen el 16% de la població. Enguany, la Setmana de la Gent Gran s'amplia i posa a l'abast d'aquest col·lectiu de la ciutat una oferta de propostes gratuïtes molt diversa entre els mesos de setembre i gener, que inclou propostes de caràcter cultural i intel·lectual, activitats lúdic-festives i d’altres que promouen la vida saludable.

Sota el títol Gaudeix la vida en gran!, la programació compta amb tallers de country o de moviment conscient i relaxació; visites culturals al Liceu, la catedral de Barcelona i la Sagrada Família; sortides de coneixement cultural per Rubí; activitats d’expressió, creativitat i cultura digital; tallers d’estimulació cognitiva, art creatiu i fotografia amb el telèfon mòbil; i cursos de les temàtiques més diversos.

A més, com és habitual, hi haurà una setmana intensa d'activitats coincidint amb la Setmana de la Gent Gran, que s’organitzen al voltant de l’1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran. Aquestes arrencaran el 26 de setembre amb la conferència inaugural del curs 2019-2020 de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí. El 5 d’octubre, tindrà lloc la clàssica jornada festiva a la plaça del Doctor Guardiet, amb l’actuació de la Tuna de Rubí, la paella popular i l’actuació de l’Orquestra Solimar. Finalment, l’11 d’octubre, el Teatre Municipal La Sala acollirà l’espectacle ¡Gallego!, a càrrec de la companyia juvenil Tiamat Teatre.

Aquesta programació és la consolidació d’un projecte que va començar al 2016 i que reflecteix la diversitat del col·lectiu. Es tracta d'una eina perquè totes les persones grans que es vulguin mantenir actives tinguin un ampli ventall de propostes per gaudir del temps lliure i ampliar els seus coneixements. Podeu consultar el programa d'activitats complet a la pàgina de l'Ajuntament de Rubí.

A la presentació també ha intervingut el president del Consell Consultiu de la Gent Gran, Miquel Raso, el qual ha remarcat que la ciutat de Rubí es pot considerar una ciutat pionera en les relacions intergeneracionals gràcies a la implementació del programa Memòria viva. Es tracta d'un projecte en què la gent gran del Consell va a fer xerrades a les escoles i instituts per fomentar les relacions intergeneracionals.

Raso també ha explicat que assistirà al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, que tindrà lloc el 25 d'octubre, en nom de la gent gran de Rubí, juntament amb un representant de l’Aula d’Extensió Universitària de la ciutat.