El 21è Aplec de la Sardana de Rubí compta amb tres de les millors cobles de Catalunya

Les cobles Jovenívola de Sabadell, Ciutat de Girona i la Principal de Llobregat posaran la música a l'aplec que tindrà lloc el 28 de setembre a la plaça Doctor Guardiet

L’Aplec Sardanista de Rubí serà a la plaça Doctor Guardiet
L’Aplec Sardanista de Rubí serà a la plaça Doctor Guardiet | Arxiu NG.
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:43h
La 21a edició de l'Aplec de la Sardana de Rubí tindrà lloc el pròxim 28 de setembre a partir de les 17.30 h i, com a novetat, enguany serà a la plaça Doctor Guardiet. Els organitzadors de l'esdeveniment, membres del Foment de la Sardana i de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, han explicat que s'ha canviat d'emplaçament perquè "Guardiet té un teló de fons molt més atractiu com és l'Església de Sant Pere de Rubí".

La trobada comptarà amb les cobles Jovenívola de Sabadell, Ciutat de Girona i la Principal de Llobregat, tres de les millors cobles de Catalunya, i com ja és habitual s'oferirà un berenar amb coca i mistela gratuït gràcies a les aportacions dels forns i pastisseries de la ciutat.

Una altra novetat és que l'Esbart Dansaire de Rubí és l'entitat convidada, amb motiu de la celebració dels 50 anys de les Gitanes de Rubí, i, per tant, ballaran aquesta coreografía d'Albert Sans tan emblemàtica per a la ciutat. 

També hi haurà el Concurs de Colles Improvisades, així com el sorteig de diferents obsequis i regals aportats per comerços rubinencs.

Pel que fa al programa sardanístic, està dividit en dues parts; La primera començarà a les 17.30 h i anirà a càrrec de les cobles Jovenívola de Sabadell i de la Ciutat de Girona. Una novetat d'enguany, a més, és que en aquest primer torn hi haurà dues sardanes que seran interpretades conjuntament per les dues cobles. Es tracta de les peces A Rubí, de tot cor i Rubí. La segona part començarà a les 21.30 h amb l'actuació de sardanes interpretades per la cobla Principal del Llobregat, i entre una i l'altra tindrà lloc el ball de Gitanes i s'oferirà el berenar. 

Un total de 25 peces sardanistes i dansaires d'arreu ompliran la plaça Doctor Guardiet de festivitat i tradició fins a les 23.30 h aproximadament.