El Museu del Còmic de Sant Cugat dedica la primera exposició temporal a Francisco Ibáñez

La mostra consta d'uns 150 objectes entre llibres, revistes i merxandatge; i 30 originals cedits pel propi autor i per col·leccionistes

El Museu del Còmic de Sant Cugat dedica la primera exposició temporal a Francisco Ibáñez
El Museu del Còmic de Sant Cugat dedica la primera exposició temporal a Francisco Ibáñez | Francisco Ibáñez
Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat el 23 de setembre a les 16:35h
El Museu del Còmic de Sant Cugat, que es va inaugurar el passat 13 de juny, dedica la seva primera exposició temporal al popular dibuixant Francisco Ibáñez. Una mostra que homenatja el creador de sèries tan icòniques com Mortadel·lo i Filemó, 13, rue del Percebe, El botones Sacarino, Rompetechos o Pepe Gotera y Otilio.

La mostra consta de cinc plafons amb textos i imatges reproduïdes que expliquen la trajectòria de l'artista, a més d'unes vitrines que mostren una àmplia selecció de les publicacions en les quals va aparèixer la firma d'Ibáñez des de 1952 fins aquest mateix any 2019.

En total, s'exposaran uns 150 objectes entre revistes, llibres i merxandatge, a més de 30 originals ordenats cronològicament i que han estat cedits pel propi Ibáñez i per diversos col·leccionistes. Entre ells hi ha un autoretrat, pàgines de col·laboració per les revistes de l'Editorial Marco o portades de personatges com Mortadel·lo i Filemó.

Un repàs a la trajectòria artística de Francisco Ibáñez

Francisco Ibáñez va començar a publicar a Chicos durant els primers sis anys de la seva carrera professional, i en diverses revistes i suplements de premsa de l'època, especialment a La Risa e Hipo i Monito Fifí. Així s'explica al primer dels plafons que conformen l'exposició, De cabecera en cabecera antes de llegar a Bruguera (1952-1957).

En el segon, 'Hubo un desmadre y entró en Bruguera por la puerta grande! (1957-1968) s'explica com va arribar Ibáñez a l'editorial Bruguera després de la sortida de diversos artistes. En aquesta etapa és on l'autor va desenvolupar algunes de les sèries més famoses, com Mortadel·lo i Filemó, entre d'altres, que s'explicaran en el següent plafó, titulat ¡Espera, espera, que hizo más cosas para Bruguera! (1957-1981).

En el quart apartat, ¡Muy palmarias esas series publicitarias! (1962-1985), ens endinsem en les sèries basades en marques comercials com Chocolates Nogueroles, Cola-Cao o Balín y Balón; i el darrer plafó torna a estar centrat en els seus dos personatges estrella, ¡Al alimón, crecen Mortadelo y Filemón! (1969-2019).

La mostra es va inaugurar ahir, i es podrà visitar fins el proper 12 de gener.