Ciutadans vol transformar la zona blava de Rubí en zona taronja

La moció que presentaran al proper ple també demana que s'eliminin les places reservades a regidors i assessors, i la construcció d'un nou aparcament municipal

La zona blava de Rubí
La zona blava de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
19 de setembre del 2019
Ciutadans de Rubí presentarà al ple del mes de setembre una moció que demana reconvertir la zona blava de Rubí, de pagament, en zones d'aparcament rotatori gratuït, la coneguda zona taronja.

Segons expliquen en el text, l'objectiu seria compaginar "els interessos dels residents de cada zona amb la resta de la ciutadania del municipi, alhora que es respecten les necessitats de comerciants i professionals per tal de desenvolupar la seva activitat". I, més enllà, "promoure un desenvolupament més sostenible, amb un menor impacte de la contaminació i una reducció del tràfic, en benefici d'una ciutat pensada per ser cada dia més humana".

Per a Ciutadans, "restringir la mobilitat dificultant l'aparcament - fent-lo de pagament - sense oferir alternatives reals al problema fa la impressió de ser més una mesura recaudatòria que una solució a la mobilitat".

Segons les darreres enquestes sobre la satisfacció ciutadana, l'aparcament és l'aspecte pitjor valorat de la ciutat. Segons Ciutadans, l'objectiu de la instauració de la zona blava - aconseguir un aparcament d'alta rotació - no s'està assolint, i és per això que proposen que s'iniciïn, en un període de sis mesos, les negociacions i tràmits pertinents per reconvertir les places d'aparcament de pagament en places d'aparcament rotatori gratuït, explorant la possibilitat i viabilitat que sigui la mateixa empresa adjudicatària qui controli la rotació d'aquestes zones.

A més, també demanen que s'estudiï i s'habilitin places de zona taronja en barris on hi ha activitat comercial, ja que els comerciants locals no poden competir amb centres comercials o establiments sense limitacions i gratuïts.

La nova zona taronja, a més, s'ampliaria a tres hores, per tal de garantir que els usuaris tinguin temps suficient per tal de fer les seves compres o gestions diàries.

La formació taronja, en contra de les places reservades a regidors i assessors

A banda d'aquestes mesures, Ciutadans demana en la moció que s'eliminin aquelles places prop d'edificis municipals que estan reservades als regidors i regidores i als assessors, i que es converteixin en zones d'aparcament lliures i gratuïtes per a la ciutadania.

Finalment, demanen que s'iniciï un estudi i prospecció d'espais per a la construcció d'un nou aparcament municipal.