L’Efecte E engega prop de 50 experiències en família per al primer trimestre del curs 2019-2020

Aquesta iniciativa té com a objectiu concebre l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta d'activitats familiars
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta d'activitats familiars | Ajuntament de Rubí
Redacció
23 de setembre del 2019
Aquest dimarts, 24 de setembre, es posa en marxa la programació de l'Efecte E per al primer trimestre del curs 2019-2020. A través del Servei d'Educació, l'Espai Jove Torre Bassas i els diferents equipaments culturals, arrenquen prop de 50 experiències en família que reuneixen que reuneix una gran diversitat d'activitats: tallers, cursos, xerrades, itineraris, espectacles en família, hores del conte, etc. Així, aquesta iniciativa, que concep l’educació des d’una perspectiva viva i dinàmica, inclou des de narracions de contes fins a activitats musicals o teatrals, passant per propostes relacionades amb l’àmbit de la ciència, la salut o el coaching, entre d’altres.

En aquest primer trimestre del curs s’incorporen a la programació dos tallers a càrrec de l’Escola Municipal de Música Pere Burés: Música en família, els dies 29 i 30 d’octubre, i Música a l’embaràs, el 12 i 19 de novembre. Una altra novetat d’aquest primer trimestre del curs és la participació dels Mossos d’Esquadra de Rubí que oferiran dues xerrades per facilitar eines i recursos a les famílies: Relacions filio-parentals, el 24 d’octubre, i Internet segura, el 28 de novembre. Les dues sessions tindran lloc a l’auditori Rubí Forma.

També a l’auditori de l’edifici de la rambleta de Joan Miró tindrà lloc El poder dels pares un cicle de 6 tallers per a famílies amb infants de totes les edats que es faran cada dimecres des del 16 d’octubre al 20 de novembre de 17.30 a 19 h. Cada sessió tractarà una temàtica especialitzada: coneixement d’un mateix, empatia, gestió de les emocions negatives, resiliència, vincle afectiu i comunicacions difícils i resolució de conflictes. Per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia a educacio@ajrubi.cat.

La programació de l’Efecte E inclou també els cicles Música per a petita infància, que ofereix espectacles recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys, el Teatre per a petita infància i les activitats dedicades a l'art i la creativitat i a la ciència i la tecnologia per a nens i nenes de 6 a 11 anys de l’Ateneu Municipal.

A més, també contempla 4 espectacles familiars al Teatre Municipal La Sala de La Xarxa: El monstre de colors, el dia 6 d’octubre; L’aventura d’avorrir-se, el 17 de novembre; La Marató de Contes, el 15 de desembre; i Tom Sawyer detectiu, el 12 de gener.

El Museu Municipal El Castell (MMUC) se suma a la programació amb el cicle Diumenges al MMUC i El Celler amb la proposta Obert per a Famílies. Com cada curs, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler serà un dels centres neuràlgics d’aquesta iniciativa, amb activitats com l’Hora del Conte, l’Story Time (Hora del Conte en anglès) o el Nascuts per Llegir, entre d’altres.

Tampoc hi faltaran les activitats a l’aire lliure, com és el cas de l’itinerari de natura per Ca n’Oriol i la Serra de Galliners que conduirà Rubí d’Arrel el 26 d’octubre.

Podeu consultar el programa complet de l’Efecte E amb els requeriments d’inscripció de cada activitat al web municipal.