Preocupació ciutadana per l'incivisme i la manca de manteniment als carrers de Rubí

Abocament il·legal a l'entorn natural de Rubí
Abocament il·legal a l'entorn natural de Rubí | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2019
Les xarxes socials són un recurs habitual de la ciutadania per expressar queixes de manera gràfica, i que poden complementar denúncies de tipus més burocràtic, com trucades a la Policia o la presentació d'una instància a l'Ajuntament.

En les darreres setmanes, diverses persones han fet arribar aquestes queixes a les xarxes socials, així com als mitjans de comunicació.

Abocaments il·legals en el nucli urbà i a l'entorn natural

Un problema recorrent als carrers de Rubí són els abocaments de tota mena d'escombraries, així com mobles vells o restes d'obres, prop dels blocs de contenidors, però també a l'entorn natural.

Una veïna del carrer La Pastora ens fa arribar aquesta fotografia, que és una de moltes de la situació que es troben cada dia al seu carrer.
 

Abocament il·legal al carrer La Pastora Foto: Cedida
 

Un altre veí de Can Fatjó ens fa arribar aquesta imatge, del descampat que hi ha a l'avinguda de Josep Ferrer i Domingo.
 

Abocament il·legal a Can Fatjó Foto: Cedida


Alguns usuaris de Twitter també denuncien aquestes situacions.
 

Per altra banda, es continuen produïnt abocaments il·legals a l'entorn natural de Rubí, una situació que agreuja la preocupació per l'estat de l'entorn natural que alguns usuaris també van denunciar a l'estiu.
 

Abocament il·legal a l'entorn natural de Rubí Foto: Cedida


Segons ha pogut saber RubiTV.cat, abans l'Agrupació de Defensa Forestal de Rubí realitzava neteges d'aquest tipus d'abocament en la seva tasca de vigilància i manteniment dels camins forestals, però l'empresa de neteja no actua d'ofici.

Manca de manteniment al nucli urbà i les urbanitzacions

Les denúncies per la manca de manteniment són múltiples. Un veí de Les Torres ens fa arribar diverses fotografies i assegura que les males herbes ja han provocat diverses entrabancades i alguna caiguda.
 

Males herbes a les voreres de Les Torres Foto: Cedida


De fet, al mateix barri de Les Torres, i després de moltes queixes adreçades a l'Ajuntament, un grup de veïns de la plaça dels Nens va decidir organitzar-se per acondicionar les seves zones ajardinades.

L'estat de les voreres i la calçada també són objecte de moltes reclamacions a l'Ajuntament de Rubí a través de les xarxes socials.
 
 
 

La mobilitat, un dels problemes més denunciats

L'aparcament a Rubí és un dels aspectes pitjor valorats per la ciutadania de Rubí segons els resultats de l'enquesta de satisfacció ciutadana de l'any 2018, i també els problemes de mobilitat que provoca l'incivisme d'alguns conductors que aparquen sobre les voreres.